Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Posprejoval zídku a řídil pod vlivem drog

DOMAŽLICKO – Domažličtí policisté vypátrali muže, který v Domažlicích posprejoval zídku. Ten ještě k tomu řídil pod drog. 

Policisté z obvodního oddělení Domažlice sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu poškození cizí věci osmadvacetiletému muži z Domažlicka. Ten byl na začátku měsíce ledna letošního roku jako řidič osobního vozidla tovární značky Ford zastaven a kontrolován horšovskotýnskými policisty v obci Třebnice. V rámci kontroly policisté u muže provedli test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Dotyčný se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Výsledek chemicko-toxikologického vyšetření moče potvrdil u muže hodnoty opravňující k zahájení úkonů trestního řízení.

Dále podezřelý v průběhu měsíce ledna letošního roku v obci Domažlice posprejoval zídku u vjezdu k jednomu z místních parkovišť. K vypátrání jeho osoby dopomohla osobní a místní znalost obvodních policistů a zajištěné kamerové záznamy. Dotyčný muž se poté k posprejování zídky doznal. Případem se nadále zabývají domažličtí policisté.

por. Barbora Šmaterová, DiS.
15. března 2023

vytisknout  e-mailem