Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Poslední prázdninový víkend i první školní týden pod drobnohledem policie

KRAJ KRÁLOVÉHRADECKÝ - Zaměříme se na bezpečí na silnicích, a to zejména v okolí škol. 

Končící prázdniny vždy znamenají nápor nejen na hlavní dopravní tepny, ale zvýšená koncentrace automobilů se objevuje prakticky v celé silniční síti. Rodiny přijíždějící z dovolené, děti vracející se z táborů či od prarodičů, ti všichni se chtějí poslední prázdninový víkend dostat domů, pokud možno pohodlně a co nejrychleji. Avšak měli bychom pamatovat na to, že být nejrychlejší není vždy nejbezpečnější. Nejen rychlá jízda, ale ani zbytečné riskování při předjíždění pomaleji jedoucích vozidel obvykle výrazně nezkrátí dobu jzdy, pouze významným způsobem zvyšuje nebezpečí nehody.

Speedmaraton 2023Policisté v Královéhradeckém kraji proto během posledního prázdninového víkendu výrazně posilují svůj výkon služby. Jak hlídkovou činností,  tak i dohledem budou zejména preventivně působit na účastníky, aby přispěli k větší bezpečnosti na našich silnicích a odpovídajícím způsobem snížili přetrvávající nekázeň řidičů. ŘIdiči by proto měli počítat s policisty, vykonávajícími viditelný i skrytý dohled, a to především na dálnici D 11 a na silnicích I. třídy s předpokládaným hustým provozem. Stranou zájmu policejních hlídek ovšem nezůstanou ani ostatní komunikace nižších tříd s hustějším provozem či problematickou infrastrukturou.

JičínskoVelkou pozornost budou policisté již tradičně věnovat první týden školní docházky příjezdovým cestám ke vzdělávacím institucím. Celý týden od 4. do 8. září 2023 budou, často se strážníky městské policie, hlídkovat v okolí škol a školek. Toto připomenutí zásad bezpečné jízdy  řidičům a správného přecházen chodcům již tradičně policisté přibližují veřejnosti akcí Zebra se za tebe nerozhlédne, při níž s dětmi a jejich rodiči přímo v terénu probírají bezpečný způsob přecházení vozovky. Nejinak tomu bude i v roce letošním.

Všem automobilistům, motocyklistům, cyklistům ( koloběžkářům), chodcům a dalším účastníkům silničího provozu proto přejeme nejen v tyto hektické dny ať se vždy dostanou do svého cíle bezpečně.

kpt. Mgr. Eva Prachařová
1. 9. 2023 

vytisknout  e-mailem