Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Poslední cesta se jí nevyplatila

SVITAVSKO – Žena skončila v cele. 

Svitavští kriminalisté obvinili čtyřiatřicetiletou ženu ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě prokázání viny ji hrozí dva až deset let ve vězení.

Již v minulosti měla žena s drogami problémy. V posledních třech letech byla odsouzena i potrestána za stejný trestný čin, ze kterého je obviněna i nyní.

A co obviněné kladou kriminalisté za vinu?  Že nejméně od června 2019 až do května 2022 na Svitavsku distribuovala drogu metamfetamin, známou jako pervitin. Drogu měla poskytovat jak zdarma tak za úplatu. Na kolik si žena prodejem drog přišla, ukáže až další vyšetřování, ale v současné době se cena jednoho gramu pervitinu na černém trhu pohybuje kolem 2 tisíc korun.

K zadržení ženy došlo minulý týden, když se vracela z Ostravy, kde byla nakoupit další pervitin. Po provedení prvotních úkonů podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k padání návrhu na její vzetí do vazby. Soudce návrhu vyhověl a žena je nyní stíhána vazebně.

28. července 2022
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

foto PČR

foto PČR 

Detailní náhled

foto PČR

foto PČR 

Detailní náhled

foto PČR

foto PČR 

Detailní náhled

foto PČR

foto PČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem