Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Poskytla mu účet k praní špinavých peněz

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Ženě hrozí až tříleté vězení. 

Účet čtyřiadvacetileté ženy využíval její bratr k praní špinavých peněz. Nyní jí hrozí až tříleté vězení.

Žena si po domluvě s bratrem založila před čtyřmi lety u bankovní společnosti účet. Ten ovšem neměl být pro ni, ale pro bratra, který se v tu dobu vrátil z výkonu trestu.

Během první poloviny roku 2015 přišlo na účet několik plateb v celkové výši jednoho milionu korun. Peníze v bance ale dlouho nezůstaly. Postupně byly z účtu vybírány nebo přeposílány na jiné účty. V té době se už o podivné transakce začala zajímat policie. Vyšetřováním vyšlo najevo, že bratr mladé ženy získával peníze podvodně. Podvodně totiž sjednával objednávky na přepravu zboží. Následně za tyto služby vystavoval faktury a vyinkasované peníze od společností převáděl na účet své sestry.

Žena tak umožnila bratrovi zastřít původ finančních prostředků, které byly získány trestnou činností. V uplynulých dnech ji vyšetřovatel z oddělení hospodářské kriminality obvinil z přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti z nedbalosti.

Trestnímu stíhání se nevyhnul ani její sedmadvacetiletý bratr. Ten byl již minulý rok obviněn z trestného činu podvod, za který zákon ukládá až osmileté vězení. 

26. ledna 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem