Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Poškozený chytil zloděje

JABLONEC NAD NISOU - Který se mu vloupal do auta. 

     Dnes policisté z Obvodního oddělení Jablonec nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení sdělili čtyřicetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu krádeže, kterého se dopustil včera odpoledne v ulici Průmyslová v Jablonci nad Nisou.
 
     V této ulici si ve 14.40 hodin 47letý řidič zaparkoval vozidlo zn. Peugeot 406. Vůz řádně zajistil a uzamkl. Ovšem na podlaze před sedadlem spolujezdce nechal ležet igelitovou tašku s jídlem – uvařeným obědem v hodnotě 150,- Kč. Když se asi patnáct minut po patnácté hodině k zaparkovanému autu vracel, uviděl osobu, která byla nahnuta do rozbitého okna pravých předních dveří a poté odchází i s igelitovou taškou směrem k němu. Poškozený muž počkal, až k němu zloděj dojde a zeptal se ho, zda je ta taška jeho. Na to mu zloděj řekl, že ano a rozběhl se směrem do centra města, přičemž ještě u jednoho ze zaparkovaných vozidel ukradenou tašku s jídlem odložil. Muž ho začal pronásledovat a současně volal na linku 158. V centru města u hotelu Zlatý lev pachatel svůj útěk vzdal a poškozený jej zadržel až do příjezdu policejní hlídky.
 
     Podezřelý se uvedeného jednání dopustil i přesto, že v uplynulých třech letech byl Okresním soudem v Jablonci nad Nisou za spáchání trestného činu krádeže pravomocně odsouzen. Proto mu nyní již hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
20. března 2013
    

vytisknout  e-mailem