Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Poškození vozidel kriminalisté objasnili

TŘEBÍČSKO: Muž poničil více než dvě desítky vozidel 

Kriminalisté dopadli muže, který během jedné noci poškodil v Třebíči více než dvě desítky vozidel. Na automobilech ničil zpětná zrcátka a majitelům vozidel způsobil celkovou škodu za více než 130 tisíc korun. Kriminalistům třebíčského územního odboru se podařilo podezřelého muže vypátrat a tento týden zahájili jeho trestní stíhání. Devětadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů.

Případ pro třebíčské policisty začal v sobotu 10. prosince, když přijali v časných ranních a dopoledních hodinách několik volání na tísňové lince 158 od osob, které oznámily, že mají poškozená vozidla a zároveň uvedly, že v okolí jsou další poničené automobily. Do části Zámostí a Podklášteří vyjeli ihned policisté. Provedli šetření a zjistili, že bylo během noci poškozeno celkem dvaadvacet vozidel, která stála v lokalitě zaparkovaná na různých ulicích. Policisté poškozená vozidla i daná místa ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. Dále zahájili úkony trestního řízení pro spáchání trestných činů, prověřování případu převzali třebíčští kriminalisté. Okamžitě začali intenzivně po pachateli pátrat. Prováděli operativní šetření, shromažďovali a vyhodnocovali všechny získané poznatky i informace. Precizní prací se kriminalistům podařilo v krátké době podezřelého vypátrat a dopadnout, jedná se o devětadvacetiletého muže z Třebíčska.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání devětadvacetiletého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu poškození cizí věci a přečinu výtržnictví,“ řekl npor. Mgr. Josef Vodák, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že obviněný ještě v minulosti nebyl soudně trestán.

Devětadvacetiletý muž je obviněn z toho, že v noci z pátku 9. prosince na sobotu poškodil v části Zámostí a Podklášteří celkem dvaadvacet vozidel. U automobilů se zaměřil na zpětná zrcátka, do kterých kopal nebo do nich udeřil. V jednom z případů muž navíc vozidlo poničil rýhou do laku na dveřích. Jeho cílem se staly zaparkované automobily různých značek i typů. Většině majitelů vznikla škoda v řádu několika tisíc korun, ve třech případech přesáhla částka deset tisíc korun. Největší škoda, a to přibližně čtyřicet tisíc korun, byla způsobena majiteli automobilu Volvo. Vysoká škoda vznikla také majiteli vozidla Škoda Octavia, u kterého obviněný muž urazil zrcátko, a škoda byla předběžně vyčíslena na dvacet tisíc korun. Celková škoda, která byla poničením všech automobilů způsobená, přesáhla částku 130 tisíc korun.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

22. prosince 2016 

vytisknout  e-mailem