Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Poškození cizí věci

České Budějovice - Mladík emočně ničil cizí majetek. 

Milostné vzplanutí zřejmě potřeboval textem na komunikaci všem sdělit mladý muž v krajském městě. V první polovině července v centru města napsal na parkovací místo vzkaz ženě, kdy však způsobil škodu správci komunikace. To opakoval na jiném místě o pár hodin později se stejným vzkazem. Mladíku pravděpodobně nedošlo, že použitá barva se bude hůře odstraňovat z porézního povrchu.

Případ poškození asfaltové plochy vyšetřovali policisté z obvodního oddělení České Budějovice – město, kterým byla zaslána vyčíslená škoda v řádech tisíců korun.

Mladík se však po městě pohyboval i v dalších dnech, kdy se na druhé straně krajské metropole pokoušel dostat do víceúčelového objektu, kdy svým vehementním způsobem poškodil vstupní dveře s bezpečnostním zařízením v hodnotě 120 000 korun.

Mladík byl později vypátrán a zadržen, kdy mu včera policisté ze stejného útvaru předali sdělení podezření ze spáchání přečinu Poškození cizí věci. Popsané případy jsou realizovány formou zkráceného přípravného řízení, kdy lze očekávat, že do dvou týdnů se o potrestání jeho protiprávních skutků rozhodne před soudcem okresního soudu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

6. září 2023

vytisknout  e-mailem