Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškozeného udeřil plnou plastovou lahví

CHOMUTOVSKO - Recidivista obviněn z loupeže; Na výživném dluží skoro 200 tisíc. 

Obvinění ze spáchání trestného činu loupeže čelí 33letý muž z Klášterce nad Ohří. Podle zjištění kriminalistů měl dotyčný v říjnu kolem osmé hodiny večer v Klášterci nad Ohří udeřit přes oko plnou dvoulitrovou pet lahví s pivem o dvacet let staršího muže, kterého zná. Po muži, který měl v důsledku úderu upadnout na zem, požadoval vydání tabletu, který měl u sebe. Napadený muž mu tablet ze strachu dal, avšak tím to neskončilo. Agresor mu pak měl ještě vyhrožovat a chtít po něm peníze. Muži se však podařilo utéct a vše rovnou oznámit na policii.

Policisté zjistili, že útočník ještě v ten samý večer v baru prodal získaný tablet za 200 korun. Od muže, který přístroj zakoupil, ho zajistili, a vrátí ho jeho majiteli.

Podezřelého muže hlídka kláštereckých policistů zadržela na ulici přibližně hodinu po loupeži. Skončil tak v cele a další den vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání pro loupež. Několikrát trestanému recidivistovi za spáchání tohoto trestného činu hrozí v případě prokázání viny u soudu trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

Na výživném dluží skoro 200 tisíc

Na téměř dvě stě tisíc korun se vyšplhala částka, kterou na výživném dluží 54letý muž ze Sokolova. Ten už skoro sedm let neplní vyživovací povinnost ke své dceři žijící na Chomutovsku. Podle soudního rozhodnutí má muž platit 2.500 korun měsíčně k rukám dceřiny matky, která má dceru ve své péči. Protože dotyčný výživné nehradí a zákonnou povinnost si tak neplní, zahájil vyšetřovatel jeho trestní stíhání pro trestný čin zanedbání povinné výživy. Soud by ho mohl potrestat až ročním odnětím svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 16. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem