Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Poškozeného bruntálně napadl kamenem

ÚO Bruntál - poškodil i jeho vozidlo a další zprávy.... 

Auto zůstalo bez kol
Odcizení kompletních čtyř kol z vozidla Seat Toledo ve Václavově šetřili policisté v pátek 2.12.2011. Prozatím neznámý pachatel demontoval a odcizil v době od 1. do 2.12.2011 čtyři kompletní kola – originální hliníkové disky, na kterých byly nasazeny zimní pneu. Způsobená škoda činí 16 tisíc Kč.
 
Srnec vběhl před nákladní auto
V 07,50 hodin dne 2.12.2011 v Miloticích nad Opavou a Horním Benešovem vběhl ze  silničního příkopu bezprostředně před jedoucí nákladní vozidlo Ford srnec. Došlo ke střetu a zvěř na místě uhynula. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 21 tisíc Kč.
 
Ze stavební buňky zmizel plynový hořák, bomba i kamna
V době od 1. do 2.12.2011 mezi obcemi Světlá Hora a Stará Voda ze staveniště, kde probíhá rekonstrukce mostu přes potok, vnikl násilně pachatel do dvou stavební buněk, které prohledal. Odcizil plynová kamna, svářecí plynový hořák a 10 kg plynovou bombu. Způsobená škoda činí 8800 Kč.
 
Krádež lešení a železných profilů
Ze zahrady rodinného domu v Krnově na ulici Ježnická zmizelo lešení. Pachatel překonal v době od 15.11. do 2.12.2011 oplocení domu a odcizil 30 lešenářských trubek, 4 železné profily a různý železný odpad. Celková hmotnost odcizených věcí se pohybovala kolem 680 kg. Majiteli vznikla škoda ve výši 5 440 Kč.
 
Vloupal se do šesti sklepních kójí, z jedné vzal malorážku
Vloupání do šesti sklepních kójí šetří policisté v Bruntále na ulici Sladovnická. V době od 1. do 2.12.2011 pachatel vnikl do činžovního domu a dostal se až do prostoru sklepů. Poškodil zámky šesti kójí a vnikl dovnitř. Odcizil 60 ks vajec, kuchyňského robota a dokonce i zbraň – malorážku opakovací TOZ 17-01, kterou zde měl jeden z poškozených uloženou. Způsobená škoda činí 5 600 Kč.
V souvislosti s tímto případem jsme po zbrani vyhlásili pátrání a její majitel je podezřelý z přestupku. Jednou ze základních povinností držitelů zbraní je zabezpečení zbraně před ztrátou, zneužitím a odcizením. Hrozí mu sankce do výše 50 tisíc Kč. 
 
V křižovatce nedal přednost
Dne 2.12.2011 ve 14,45 hodin v Bruntále na křižovatce ulic Dr. E. Beneše, Květná a Zeyerova se střetla dvě osobní vozidla. 18letý řidič vozidla Octavia při odbočování vlevo v křižovatce řízení světelnou signalizací nedal přednost v jízdě protijedoucímu vozidlu Renault, které řídil 41letý muž. Došlo ke střetu, při kterém se lehce zranila 38letá spolujedoucí z renaultu. Požití alkoholu bylo vyloučeno u řidičů provedenými dechovými zkouškami. Způsobená škoda činí 90 tisíc Kč.
 
Poškozeného brutálně napadl kamenem a zcela zdemoloval jeho auto + foto
Z pokusu zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví a přečinů poškození cizí věci a výtržnictví byl v pátek 2.12.2011 policejním komisařem SKPV obviněn 21letý mladík.  Je mu kladeno za vinu, že dne 27.11.2011 v ranních hodinách ve Městě Albrechticích na ulici Osoblažská u činžovního domu měl po předchozích výhružkách a bez jakýchkoli důvodů, fyzicky napadnout 35letého muže. Ranami živičným kamenem, který měl držet v ruce, ho měl uhodit několikrát do obličeje. Poškozenému se následně podařilo útok sebeobranou zmírnit a snažil se z místa utéct. Obviněný ho však začal pronásledovat a kámen o hmotnosti 1,5 kg po poškozeném hodil a zasáhl ho do boku. Poškozený utrpěl tržnou ránu na čele, zlomeninu nosu, rozsáhlý hematom v oblasti levého boku a drobné oděrky. Po tomto útoku měl obviněný poškodit úmyslně vozidlo Kia Ceed, kterým přijel poškozený. Za užití kamenů, plechové popelnice a kopy nohou měl rozbít všechna okna, poškodit dveře automobilu, rozbít zrcátka, poškodit lak a další zařízení vozu a způsobil škodu ve výši 120 tisíc Kč. Přivolaní policisté mladého muže na místě následně zadrželi, týden byl umístěn v psychiatrické léčebně a nyní je stíhán vazebně. Hrozí mu trest odnětí svobody až do výše deseti let.
 
Z šatní skříně odcizil učebnice a pracovní sešity
V pátek 2.12.2011 v Bruntále ve škole na ulici Dukelská neznámý pachatel překonal uzamčení zámku plechové šatní skříně a odcizil učebnice a pracovní sešity v hodnotě 290 Kč.
 
Oslněna světlem narazila do plotu a pak šla k sestřenici na pivo
V Rýžovišti na výjezdu z obce na ulici Rýmařovská ve 21,00 hodin dne 2.12.2011 jela 58letá řidička s vozidlem Fabia. Při vyhýbání se protijedoucímu vozidlu byla oslněna jeho světly a zazmatkovala. Vyjela s fabií mimo silnici, kde narazila do dřevěného oplocení. Po nehodě měla zkusit kontaktovat majitele, což se jí nepovedlo. Šla tedy ke své sestřenici, kde měla vypít čtyři až pět láhvových piv. Poté se vrátila na místo nehody, nemohla však vozidlo nalézt, a proto zavolala policisty. Hlídka po příjezdu na místo automobil asi o 200 metrů dále nalezla. Provedli jsme u ženy dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 1,38 a následně 1,26 promile. Žena tvrdila, že alkohol požila až po nehodě. Způsobená škoda činí 6 tisíc Kč. Ke zranění osob nedošlo.
 
Nehoda vlivem mikrospánku, řidič měl však pozitivní zkoušku na drogy
Půl hodiny před polednem dne 2.12.2011 mezi obcí Ondřejov a hranicí okresu Olomouc jel 33letý muž s vozidlem Felicia a zřejmě vlivem mikrospánku přejel do levé jízdní poloviny. V protisměru právě jelo nákladní vozidla Avia, které řídil 40letý řidič. Ten se snažil najet co nejvíce doprava, ale i přesto došlo ke střetu. Při nehodě se lehce zranil řidič nákladního vozidla. Požití alkoholu bylo u obou řidičů vyloučeno dechovou zkouškou. U mladšího řidiče byla však pozitivní zkouška na přítomnost drog. Podrobil se lékařskému vyšetření a policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. U jeho spolujedoucí, která je vlastníkem vozidla, byla provedena také zkouška na drogy a to s pozitivním výsledkem.
 
Do prodejny hraček šel pro peníze
Vloupání do prodejny hraček v Rýmařově oznámil 27letá zaměstnankyně policistům v sobotu 3.12.2011. Pachatel násilně vnikl v době od pátku 2. do soboty 3.12.2011 do objektu. Zde z otevřené pokladny a z regálu odcizil finanční hotovost ve výši 17 500 Kč. Celková škoda činí přes 20 tisíc Kč.
 
Z odložené kabelky odcizil peněženku
V baru v Krnově na Zámeckém náměstí využil dne 3.12.2011 pachatel nestřeženého okamžiku a z odložené kabelky 42leté ženy odcizil peněženku. V ní byla hotovost ve výši 300 Kč, platební karty a doklady. Způsobená škoda čin 900 Kč.
 
Hodil se i starší notebook, svítilna a půl litru slivovice
Nemilé překvapení čekalo na majitele rekreační chaty ve Václavově. Pachatel vnikl v době od 20.11. do 3.12.2011 dovnitř a odcizil starší notebook i s brašnou, půl litru slivovice a svítilnu. Způsobená škoda je kolem 3 tisíc Kč.
 
Ze sádrovny nic neodcizil
V době od 2. do 3.12.2011 v Rýmařově vypáčil neznámý pachatel okno sádrovny ve zdravotnickém zařízení. Vnikl dovnitř, kde vše prohledal a poškodil skříňku. Nic neodcizil, ale i tak způsobil škodu ve výši 15 100 Kč.
 
I do mateřské školky šel krást
V sobotu 3.12.2011 přijali bruntálští policisté oznámení o vloupání do mateřské školky ve Světlé Hoře. Z pátku na sobotu rozbil pachatel okno a tím se dostal do objektu. Zde odcizil nalezenou finanční hotovost ve výši 1840 Kč. Poškozením zařízení způsobil škodu 4 tisíce Kč.
 
Podnapilí muži putovali na záchytku
V průběhu víkendu jsme řešili dva přestupce, kteří byli pod vlivem alkoholu a nakonec skončili na záchytné stanici v Opavě.
Nejdříve kolem 14,00 hodiny v sobotu 3.12.2011 ve Dvorcích měl 66letý muž napadnout fyzicky svou družku a následně i její dceru. Přivolaní policisté ho vzhledem k jeho agresivnímu chování museli zajistit. Dechovou zkoušku muž odmítl. Byl převezen na záchytnou stanici, kde mu naměřili 2,07 promile. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
Na záchytné stanici také skončil 65letý muž, který dne 3.12.2011 v nočních hodinách ležel před obchodem v Krnově na ulici Revoluční. Budil zde veřejné pohoršení a nebyl ani schopen dechové zkoušky. Je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku.
 
Zledovatělé vozovka
Ve 20,30 hodin dne 3.12.2011 v Holčovicích – Spálené řídil 36letý muž vozidlo Mazda. Nezvládl však průjezd levotočivou zatáčkou a na zledovatělé silnici vyjel mimo vozovku. Způsobená škoda na vozidle činí 300 tisíc Kč. Ke zranění nedošlo. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem.
 
Užívají byt bez platné nájemní smlouvy
Z přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru jsme sdělili podezření 60leté ženě a jejímu 58letému manželovi. Protiprávního jednání se měli dopustit tím, že v době od 1.7.2011 do dnešních dní neoprávněně a bez platné nájemní smlouvy užívají byt ve Městě Albrechticích. Do současné doby mají dlužit poškozené společnosti na nájemném částku 32 tisíc Kč.
 
Ve sklepě chybí horské kolo
Od 24.11. do 4.12.2011 v Krnově na Sídlišti pod Cvilínem vnikl pachatel v jednom z panelových domů do sklepní kóje. Odcizil horské jízdní kolo v hodnotě 20 tisíc Kč.
 
Z bytu odnesl troubu a dva tisíce
Během dvaceti minut dne 4.12.2011 ve Vrbně pod Pradědem na ulici Sklárenská, když majitelka odešla na oběd, tak neznámý pachatel vyrazil dveře do jejího bytu a vnikl dovnitř. Odcizil mikrovlnnou troubu a nelezenou finanční hotovost ve výši 2 tisíce Kč. Způsobená škoda činí 3 tisíce Kč. 
                                                                                                         
 komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr@mvcr.cz
5.12.2011
 

vytisknout  e-mailem