Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškozené sousoší

TEPLICE - Vandal odřízl soše nohu; Odnesli si prázdné sudy... 

Vandal odřízl soše nohu
     Policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v Teplicích poškodil bronzové sousoší ztvárňující kráčejícího chlapce s dívkou. Nezjištěným způsobem odřízl část sochy zobrazující chlapcovu levou nohu. Policisté nyní prověřují, zda se jednalo o vandalský čin, nebo část sochy odcizil sběrač barevných kovů. Celková škoda byla vyčíslena na 400 tisíc korun, vandalovi hrozí za přečin poškození cizí věci trest odnětí svobody na jeden rok. V případě, že by jako motiv jednání pachatele bylo vlastní obohacení, případ by byl kvalifikován jako přečin krádeže. Za ten by mohl soudce zloděje poslat až na pět let za mříže.
 
Odnesli si sudy
     Dvojici pachatelů ve věku 18 a 20 let dopadli policisté z Krupky. Mladíci se před několika dny vloupali do restaurace v Soběchlebech, ze které odcizili 5 prázdných sudů. Podle poškozeného přesáhla škoda částku pěti tisíc korun. Pachatelům bylo sděleno podezření z přečinu krádeže formou spolupachatelství, za který mohou strávit až dva roky ve vězení.
 
Přišel o rybářské vybavení
     O rybářské vybavení za patnáct set korun přišel poškozený muž z Kostomlat pod Milešovkou. Neznámý pachatel se mu totiž vloupal do jeho vozidla, kde měl rybářské „nádobíčko“ uložené. Další škodu ve výši jeden tisíc korun zloděj způsobil poškozením auta. V případě dopadení hrozí lapkovi až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 31. 12. 2010, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem