Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškozené připravil o desítky tisíc

TEPLICKO - Muž nabízel na internetu zboží, které ale zájemcům neodeslal a další zprávy. 

Poškozené připravil o desítky tisíc

     Až pět let by mohl strávit za mřížemi letý muž, který se dopouštěl trestné činnosti pomocí internetu. V rozmezí několika měsíců nabízel pod smyšlenými jmény na různých internetových portálech elektroniku, v jednom případně i pronájem nemovitosti. Po koupěchtivých zájemcích požadoval, aby za zboží zaplatili předem na jeho bankovní účet. Jakmile peníze obdržel, přestal s poškozenými komunikovat a zboží jim nedodal, nejméně jedenáct lidí připravil celkem o sto osm tisíc korun.

     Policisté muže, který se k trestné činnosti přiznal, obvinili z přečinu podvodu, za podvody už byl také v minulosti podmínečně odsouzen, k čemuž zřejmě soudce přihlédne při rozhodování o trestu.

Krádež peněženky objasněna

     Trnovanští policisté minulý týden přijali oznámení, že neznámý pachatel v prodejně elektro zboží využil nezavřených dveří do kanceláře personálu, kam vešel a z kabelky odcizil peněženku s doklady, penězi a platební kartou. S tou bezprostředně po krádeži provedl několik bezkontaktních plateb, z účtu poškozené zmizelo přes dva tisíce korun.

     Policisté během několika dnů ustanovili totožnost 46letého v minulosti 22krát odsouzeného recidivisty, kterému sdělili podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, v případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Odcizené kolo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který ukradl z chodby činžovního domu v Novosedlicích jízdní kolo. Nezabránil mu v tom ani zámek, kterým byl bicykl zajištěn, majitel vyčíslil škodu na čtyřicet tisíc korun. Pokud se podaří zloděje vypátrat, hrozí mu trestní stíhání a až dvouleté vězení.

2. prosince 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem