Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Poškodil několik výloh

VSETÍNSKO: Nyní tráví čas ve vazbě. 

Vsetínští kriminalisté obvinili devětadvacetiletého muže ze Vsetínska ze spáchání trestných činů poškození cizí věci, výtržnictví a krádeže. Všechny tyto skutky spáchal během jednoho odpoledne. V úterý okolo patnácté hodiny nejprve hodil kamenem do výlohy jedné ze vsetínských prodejen. Na výloze tak způsobil několikatisícovou škodu.
Ani ne o tři hodiny později dostal velmi podobný nápad, nicméně v tomto případě je škoda mnohem větší. Předběžný odhad poškozené společnosti přesáhl dvě stě tisíc korun. Obviněný muž rozbil skleněné výplně výlohy nového obchodního centra ve Vsetíně.
Ihned potom odešel na benzínovou čerpací stanici, ve které nejenže odcizil čtyři láhve s pivem, ale navíc jednou z ukradených lahví následně poškodil reklamní monitor. I v tomto případě je škoda na majetku několikatisícová.
Přitom jen o den dříve okolo poledne prohodil prázdnou láhev od alkoholu prosklenou výlohou cukrárny a způsobil tak opět několikatisícovou škodu. Tento skutek byl již projednán ve zkráceném přípravném řízení.
Všech činů se dopustil při běžné otvírací době a bylo tedy velké štěstí, že nedošlo ke zranění zákazníků, personálu či jiných osob.
Vsetínští policisté muže zadrželi nedlouho po krádeži na čerpací stanici a vzhledem k tomu, že byl pod vlivem alkoholu, strávil noc na kroměřížské záchytce. Po vystřízlivění na něj však již čekala policejní cela ve Vsetíně. Za své činy v minulosti již trestanému muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
V pátek ráno rozhodl vsetínský okresní soud o vzetí obviněného muže do vazby.

8. listopadu 2019, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem