Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškodil cizí práva

LITOMĚŘICKO – Hřešil opakovaně… 

Litoměřičtí kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiapadesátiletého muže z Teplicka, kterého obvinili ze spáchání trestného činu poškození cizích práv a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Protiprávního jednání se měl v průběhu tohoto roku dopustit tím, že měl řídit motorové vozidlo a při kontrole v obci Štětí se měl vydávat za jinou osobu – svého bývalého známého. Za nepředložení dokladů byla pokuta nezaplacená na místě vymáhána následně po nic netušícím muži z Kladenska. Podobný scénář se měl opakovat ještě dvakrát. Podruhé na dálnici D8 kde měl být kontrolován z důvodů chybějící dálniční známky a do třetice byl kontrolován z důvodu spáchání přestupku v silniční dopravě v obci Bílina, kde se měl rovněž vydávat za osobu poškozeného a tím mu způsobit vážnou újmu na právech.

V jednom případě se měl uvedeného jednání dopustit i přesto, že mu byl příkazem Magistrátu města Ústí nad Labem uložen mimo jiné trest zákazu činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému až dvouletý trest odnětí svobody.

Policisté v souvislosti s výše uvedeným případem upozorňují občany na velkou opatrnost při poskytování svých osobních údajů. Osobním dokladům věnujte patřičnou pozornost a snažte se vyvarovat ztrátě, odcizení, či zneužití dat při jakémkoliv odložení dokladů.

16. září 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŔP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem