Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Posilnil se litrem vodky a řídil

SEMILSKO - Nacouval do domu a stojícího vozidla, při dechové zkoušce nadýchal skoro 3 promile. 

Policisté semilského dopravního inspektorátu vyjížděli k oznámené dopravní nehodě s alkoholem, která se stala kolem dvacáté hodiny dne 5. srpna.

Řidič osobního vozidla tovární značky VW PASSAT VARIANT po požití alkoholických nápojů usedl za volant a způsobil dopravní nehodu v obci Lomnice nad Popelkou silnice č. II/284. 

Při odbočování nerespektoval dopravní značení B2 “ Zákaz vjezdu všech motorových vozidel“.  poškození II.V této chvíli v ulici uviděl policisty a zpanikařil. Snažil se proto rychle vycouvat, kdy ale pravou přední částí vozidla narazil do domu a o kousek dále ještě nacouval do dveří zaparkovaného auta. Vědom si svého stavu, vozidlo odstavil opodál a z místa zkusil utéct.  Policejní hlídky z obvodního oddělení Semily a Jilemnice, které byly nedaleko v téže ulici, však muže dostihly a vyzvaly ho k předložení dokladů potřebných pro řízení motorového vozidla a také k podrobení se dechové zkoušce. K žádnému zranění při nehodě naštěstí nedošlo.

26letý řidič se podrobil testu na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu přístrojem Dräger, který vyšel pozitivně s hodnotou 2,50 promile alkoholu v dechu. Ta se postupně zvyšovala a do třetice ukázal přístroj 2,81 promile. Řidič se policistům přiznal, že před jízdou vypil zhruba litr vodky, a když viděl policejní hlídku po najetí do ulice se zákazem vjezdu, tak se jí snažil vyhnout.

Policisté ze semilského dopravního inspektorátu řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a dne 13. září mu předali sdělení ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který muži hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

20.9.2023
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

Odkazy do noveho okna

poškození domu

poškození domu 

Detailní náhled

poškození I.

poškození I. 

Detailní náhled

poškozené vozidlo

poškozené vozidlo 

Detailní náhled

poškození II.

poškození II. 

Detailní náhled

poškození III.

poškození III. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem