Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Posilněný alkoholem kradl v supermarketu

LOUNSKO - Odcizený reproduktor musel vrátit; Okradl seniora. 

Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 35letého muže z Teplic. Obvinil ho, že koncem roku měl v jednom lounském supermarketu z regálu odcizit bezdrátový reproduktor v hodnotě tisíc korun. Aniž by za zboží zaplatil, prošel prostorem pokladen. Při odchodu z prodejny ho však zadržel pracovník ostrahy a dotyčný musel odcizené zboží vrátit.

Přivolaní policisté muže zadrželi, a protože jevil známky opilosti, provedli u něho dechovou zkoušku. Výsledek ukázal hodnotu 1,5 promile alkoholu.

Podle policistů se muž krádeže nedopustil poprvé. Již v minulosti byl opětovně odsouzen pro spáchání trestného činu krádeže a v jednom případě ho soud uznal vinným i z loupeže.

Recidivistovi kvůli spáchání poslední krádeže v době trvání nouzového stavu může hrozit až osmiletý pobyt za mřížemi.

 

Okradl seniora

Žatečtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který měl v úterý dopoledne v ulici Malínská v Žatci u vchodu do domu okrást seniora. Pachatel využil situace, když poškozený vcházel do domu, natlačil se k němu zezadu a z rozepnuté kapsy u bundy mu měl odcizit peněženku. V té byly kromě finanční hotovosti ve výši téměř 2.500 korun i platební karty a doklady.

Případ policisté prověřují pro podezření z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pokud se neznámého podaří dopadnout, hrozí mu až osmileté odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 15. ledna 2021

vytisknout  e-mailem