Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Posilněni alkoholem a drogou usedli za volant

KLADENSKO - Policisté opět zjistili o víkendu řidiče pod vlivem návykových látek. 

Policisté z územního odboru Kladno v několika místech kladenského okresu opět zjistili u třech řidičů podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek.
 
V rámci výkonu služby provádí policisté každodenní kontroly u řidičů na alkohol v dopravě. I přestože byl v tomto týdnu po celém území České republiky zaznamenán vysoký počet dopravních nehod, usedlo několik řidičů do svých vozidel a vydali se na cestu. Tito neukáznění a nezodpovědní řidiči svým protiprávním jednáním ohrožují nejen své zdraví a životy, ale především životy a zdraví ostatních nevinných účastníků silničního provozu.
 
V okrese Kladno policisté všechny tři podezřelé řidiče se svými vozidly zaznamenali při kontrolní činnosti na pozemních komunikacích v průběhu sobotního dne 25. července 2015. V současné době jsou řidiči podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
První neukázněný řidič byl slánskými policisty kontrolován několik minut po půlnoci ve Slaném v Pražské ulici v osobním vozidle značky Škoda Octavia. Policejní hlídka vyzvala čtyřiceti pěti letého řidiče z Prahy k provedení dechové zkoušky, čemuž vyhověl. Naměřená hodnota byla s pozitivním výsledkem 2,19 promile alkoholu v dechu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Následně se řidič dobrovolně podrobil dalšímu lékařskému vyšetření ve slánské nemocnici.
 
V půl čtvrté ráno policisté zastavili ke kontrole osobní vozidlo VW Multivan v Kladně v ulici náměstí Starosty Pavla. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem vozidla je dvaceti letý mladík z Kladna, u kterého byla také provedena dechová zkouška a naměřená hodnota byla ve výši 1,98 promile alkoholu v dechu. Podezřelému řidiči byl odebrán řidičský průkaz a byl převezen k lékařskému vyšetření s odběrem biologickému materiálu, kterému se dobrovolně podrobil.
 
Třetím podezřelým řidičem je dvaceti osmi letý muž z okresu Rakovník, kterého policejní hlídka kontrolovala ve večerních hodinách na pozemní komunikaci v obci Tuchlovice v Karlovarské ulici. U řidiče vozidla VW Golf byla provedena zkouška na přítomnost návykových látek přístrojem Druh Wipe 5S, která byla s pozitivním výsledkem na látku amphetamin a methamfetamin.
 
Policisté budou v této kontrolní činnosti na úseku dopravy se zaměřením na alkohol a jiné návykové látky nadále pokračovat. Hlavním cílem je snížit počet řidičů za volantem posilněných alkoholem nebo drogou a snížit tak i nehodovost na našich silnicích.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
27. července 2015

vytisknout  e-mailem