Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Posilněn alkoholem naboural dvě auta

TRUTNOVSKO – Řidič nadýchal přes tři a půl promile. 

DN - Trutnov.jpgDN - TrutnovK dopravní nehodě s alkoholem vyjížděli policisté v neděli 14. června krátce před 19. hodinou do ulice Horská v Trutnově. Podle prvního šetření tu 27letý řidič Fordu Focus pod jeho vlivem zřejmě nezvládl řízení a na přímém úseku narazil zezadu do jedoucí vozidla Škoda Fabia. Po tomto střetu následně v odstavném pruhu ještě naboural do zaparkovaného automobilu Chevrolet. V důsledku nehody utrpěl řidič a spolujezdec z vozidla Škoda lehké zranění a do péče si je převzali přivolaní záchranáři. Po ošetření v místní nemocnici lékař oba propustil do domácího léčení. S řidičem Fordu policisté provedli dechové zkoušky na alkohol s poměrně rekordními výsledky a to 3,51 a 3,59 promile. Na místě mu proto zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Celková hmotná škoda je předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

Provinilci nyní v případě odsouzení z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až 3 roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Jízda pod vlivem alkoholu je hazard. Policisté na Trutnovsku proto budou i nadále pokračovat v provádění silničních kontrol a tyto ještě zintenzivní.

nprap. Lukáš Vincenc
15. června 2020, 11:37

Odkazy do noveho okna

DN - Trutnov

15.6.2020 

Detailní náhled

DN - Trutnov

15.6.2020 

Detailní náhled

DN - Trutnov

15.6.2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem