Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Porušili mimořádné opatření

OLOMOUC - V uzavřené restauraci sledovali televizi a popíjeli. 

Včera ve večerních hodinách policisté prověřovali oznámení, že se v jedné z olomouckých hospod nachází několik osob, které zde požívají alkohol. Po příjezdu do provozovny skutečně zjistili, že tato je sice na dveřích označena cedulí „zavřeno“, nicméně se uvnitř nachází několik osob. Tyto seděly u stolu bez nasazených ochranných prostředků úst a nosu, sledovaly televizi a popíjely alkoholické i nealkoholické nápoje. Provozovatel zařízení i osoby nacházející se uvnitř se vymlouvali, že jsou v příbuzenském poměru nebo že zde pracují. Jednoho hosta nalezla hlídka dokonce schovaného na toaletě.

Policisté všechny přítomné vyzvali, aby si nasadili roušky a prokázali svou totožnost, což se zřejmě nelíbilo jednomu přítomnému muži, který se snažil z provozovny odejít pryč a to i přes výzvy policistů. Nakonec si ještě sundal roušku a hlídku začal vulgárně urážet. Na další výzvy, aby si roušku nasadil zpět, již nereagoval a jeho jednání bylo stále agresivnější. Z toho důvodu nakonec skončil v poutech a byl převezen na služebnu. Provedená dechová zkouška prokázala u muže ovlivnění alkoholem s naměřenou hodnotou přes 2,3‰ alkoholu v dechu.

Nikdo ze společnosti hostů nedokázal řádně objasnit příbuzenské vztahy, ani jinak zdůvodnit, proč se nenachází v místě svého trvalého bydliště. Společnost policisté tedy rozpustili, přítomní odešli domů a provozovatel si hospodu uzavřel. Uvedené jednání všech těchto osob po řádném zaevidování oznámíme příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Opětovně apelujeme na všechny občany, aby se chovali zodpovědně vůči sobě i svému okolí a respektovali veškerá nařízení vlády a dodržovali povinnosti vyplývající z mimořádných opatření.

por. Mgr. Lenka Vanková
26. března 2020

vytisknout  e-mailem