Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Porušil zákaz vstupu na diskotéku

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Mladík porušil soudem daný zákaz vstupu na diskotéku. 

Za to, že mladík přišel na diskotéku, si včera vyslechl podezření ze spáchání trestného činu. Porušil totiž zákaz vstupu na diskotéky, který mu na rok určil soud.

Dvacetiletý muž z obce nedaleko Uherského Brodu přišel letos 1. ledna na silvestrovskou diskotéku v Pašovicích. Při tanci na parketu se pokoušel navázat bližší kontakt se slečnou, která to odmítala a nelíbilo se to ani jejímu příteli, který v jednom okamžiku přišel za otravným mladíkem. Řekl mu, ať těch pokusů nechá. Mladík jej odstrčil a muž spadl na zem. Ostatní lidé a obsluha je uklidnili a vše probíhalo v pořádku dál. Až do odchodu, kdy o půl páté nad ránem se setkal tento dvacetiletý mladík s oním mužem patřícím k obtěžované slečně u východu. Ještě si něco vyříkávali a v tom se mladík rozpřáhl a strčil do muže tak silně, že ten spadl a rozbil skleněnou výplň dveří. Nevzniklo vážnější zranění, ale škoda na dveřích, kterou už přijeli řešit uherskobrodští policisté. Před jejich příjezdem agresivní mladík z místa utekl.

Neutekl ovšem uherskobrodským policistům, kteří s ním v následujících dnech řešili přestupky proti majetku a občanskému soužití za napadení a rozbití dveří. Při tomto prověřování policisté zjistili, že dvacetiletý mladík má od loňského července soudem vysloven roční trest zákazu vstupu na sportovní, kulturní a jiné společenské akce spočívající v zákazu vstupu na veškeré diskotéky, zábavy, koncerty a podobné akce. Tento trest si vysloužil za předchozí napadení, kterých se na diskotékách dopustil. Mladík se policistům přiznal, že tento zákaz vědomě na Nový rok porušil. Uherskobrodští policisté mu tak včera sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu ze zákona hrozí trest vězení až na tři roky a další zákaz vstupu na kulturní akce.

5. březen 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem