Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Porada jihočeských a hornorakouských policistů

Jihočeský kraj - Český Krumlov – Jihočeští policisté jednali společně s hornorakouskými kolegy o spolupráci příhraničních regionů při potírání kriminality. 

Dne 8. září 2021 se v Českém Krumlově uskutečnila porada jihočeských a hornorakouských policistů. Tato porada navázala na tradici pravidelných setkání, která byla z důvodu opatření k pandemii COVID 19 na dobu 2 let přerušena. Tématem uvedené porady bylo zejména nastavení další spolupráce ohledně konání společných hlídek, bilaterálních školení a další úzké spolupráce při řešení případů přeshraniční kriminality a při odvracení nebezpečí pro veřejný pořádek a bezpečnost v česko-rakouském příhraničí, jež nám umožňuje Smlouva mezi Českou republikou a Rakouskou republikou o policejní spolupráci.

Účastníci porady ocenili přínos osobních setkání v rámci těchto porad, kdy lze efektivně a v přátelském prostředí prodiskutovat veškeré náměty související se vzájemnou spoluprací. Díky osobním kontaktům vzniklým v rámci předchozích porad bylo možno realizovat policejní spolupráci i v době pandemie a uzavřených hranic, kdy navzdory opatřením, která neumožňovala osobní setkání, velice dobře fungovala nejen vzájemná informovanost k prováděným opatřením na společných hranicích, ale i výměna informací k případům přeshraniční kriminality.

Autorka textu:

kpt. Ing. Lenka Vildmanová  krpc.omv@pcr.cz

vrchní komisař

Odbor mezinárodních vztahů

9. září 2021

Odkazy do noveho okna

Pracovní jednání PČR a Hornorakouské policie

Pracovní jednání PČR a Hornorakouské pol... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem