Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Poprali se na chodbě i před domem

Písek – Začalo to konfliktem mezi dvěma muži na chodbě domu, nakonec se do výtržností na ulici přidaly další osoby. 

V úterý 6. února vyjížděli policisté i městští strážníci na nábřeží 1. máje, kde kolem půl třetí odpoledne mělo docházet k fyzickému napadání mezi dvěma muži. Incident se odehrál na chodbě domu. Na místo vyjížděla také zdravotnická záchranná služba, po ošetření v nemocnici oba muže propustili.

Před půl pátou odpolední došlo na stejném místě k pokračování ve výtržnostech, tentokrát na ulici před domem, a do fyzického napadání se zapojily i další osoby. Vzhledem k tomu, že policisté i strážníci v okolí po prvním konfliktu hlídkovali, byli velmi rychle zpět na místě a zakročili. 

Několik mužů i žen se fyzicky napadalo údery i kopy. Opět na místo vyjížděla také zdravotnická záchranná služba. Účastníci konfliktu utrpěli různá poranění po tělech, tržné rány, pohmožděniny a podobně.

Případ si převzali písečtí kriminalisté a postupně všechny osoby vyslýchali. Ve středu 7. února vydala vyšetřovatelka usnesení o zahájení trestního stíhání pěti osobám (třem mužům a dvěma ženám), a to pro trestný čin výtržnictví. Všechny osoby se mezi sebou znaly a trval mezi nimi konflikt, který se v pondělí vyhrotil až ve fyzické napadání.

Vyšetřování případu pokračuje.

por. Mgr. Kamial Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz

8. února 2024

vytisknout  e-mailem