Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Popíjeli a poté řídili

Řidiči pod vlivem alkoholu 

     V sobotu 13. února 2010 ve 13.20 hodin byl hlídkou policie kontrolován u obce Kocourov řidič osobního automobilu zn. Fiat Punto. Při dechové zkoušce alkoholtester zjistil 0,60 promile alkoholu.
    V obci Strážov byl hlídkou policie kontrolován v neděli 14. února 2010 v 1.45 hodin řidič 19 letý muž z Opavska, který řídil vozidlo zn. Škoda Favorit. Muž se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 0,41 promile alkoholu.
     V neděli 14. února 2010 v 0.10 hodin řídil 20 letý muž z Prahy vozidlo zn. Peugeot 207 po komunikaci č. I/22 od Nalžovských Hor na obec Zavlekov a při projíždění levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk a vjel vpravo mimo komunikaci. Ke zranění osob nedošlo. Při prošetřování příčiny dopravní nehody se řidič podrobil dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 0,80 promile alkoholu. Muž byl vyzván k lékařskému vyšetření, které odmítl.
Policisté řidičům zadrželi řidičské průkazy. Muži jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou předány na městský úřad k dalšímu opatření.
 
     V Klatovech na ulici Plánické byl v neděli 14. února 2010 ve 4.45 hodin kontrolován další řidič 19 letý muž z obce u Klatov, který řídil vozidlo zn. Renault Clio. Alkoholtester zjistil 1,09 promile alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve. Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení a muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
    U obce Nicov u Plánice v sobotu 13. února 2010 ve 20.20 hodin řídil 29 letý muž z obce na Plzni-jihu nákladní vozidlo zn. Avia a tímto vjel do sněhu, když se snažil s vozidlem vycouvat byl kontrolován hlídkou policie. Muž byl vyzván k provedení dechové zkoušky a alkoholtester zjistil 1,75 promile alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

vytisknout  e-mailem