Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Popíjeli a pak bourali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidičům nyní hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. 

Uherskohradišťští dopravní policisté v sobotu 14. května vyjížděli mimo jiné i ke dvěma nehodám, jejichž účastníky byli opilí řidiči.

Krátce po jedné hodině odpoledne došlo ke střetu dvou vozidel u obce Vlčnov. Řidič vozidla značky VW Passat jel od Vlčnova směrem na Hluk. Muž si ale zřejmě  rozmyslel směr jízdy, proto najel vpravo na polní cestu s úmyslem se otočit. Jenže ve chvíli, kdy vjížděl na silnici, přehlédl od Hluku jedoucí Octavii a narazil do ní. Při střetu došlo ke zranění řidiče Octavie a jeho spolujezdkyně. Přivolaní záchranáři je převezli do Uherskohradišťské nemocnice. Dechová zkouška vyšla pozitivní jen u řidiče vozidla VW Passat. Nadýchal 2,34 promile alkoholu. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na čtyři sta čtyřicet tisíc korun.

Krátce před půlnocí vyjížděli dopravní policisté za Staré Město. Muž za volantem dodávky Peugeot Boxer jel od Starého Města směrem na Kostelany nad Moravou a před ním jelo vozidlo BMW. Ve chvíli, kdy řidič BMW snížil rychlost před blížící se křižovatkou, do něj zezadu dodávka narazila. Její řidič totiž nedodržel bezpečnou vzdálenost a navíc jak se později prokázalo, za jeho jednáním stál i alkohol. Nadýchal totiž téměř dvě promile. Přiznal, že před jízdou vypil několik piv. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. V tomto případě je škoda odhadnuta na čtyřicet pět tisíc korun.

Oba řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což zákon ukládá až tříletý pobyt za mřížemi.

Alkohol je špatný rádce a za volant rozhodně nepatří! Opilý řidič ohrožuje jak sebe, tak i ostatní účastníky silničního provozu.

16. května 2022, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem