Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Popálená žena zemřela

VSETÍNSKO: Žena nalila do kotle při zatápění hořlavou látku.  

Dnes odpoledne zemřela na následky rozsáhlých popálenin devětapadesátiletá žena, která při zatápění v kotli v rodinném domku v Horní Lidči použila hořlavou látku.
 
Krátce před dvanáctou hodinou vpoledne šla devětapadesátiletá žena do kotelny, aby zatopila v kotli na tuhá paliva. Z důvodu lepšího a rychlejšího zahoření se nerozumně rozhodla použít hořlavou látku, kterou nalila do kotle. Oheň prudce vzplanul a ženu popálil. Na místo byla přivolána rychlá záchranná služba, která rozhodla o leteckém převozu ženy, která měla popáleniny na devadesáti procentech těla, do nemocnice. Vrtulník určený pro transport popálené ženy přistál na hřišti v Horní Lidči, ovšem žena ještě před odletem do nemocnice bohužel zemřela. Příbuzným zemřelé ženy jsme poskytli pomoc policistky z týmu posttraumatické péče pro oběti trestných činů.
 
Na místě pracovali jak policisté z obvodního oddělení v Horní Lidči, tak posléze kriminalisté, kteří případ zadokumentovali a zjišťovali okolnosti, za jakých k popálení došlo. Cizí zavinění jsme vyloučili. Na místo byli rovněž přivoláni hasiči z Valašských Klobouk a dobrovolní hasiči z Horní Lidče. Hasební práce však nebyly z jejich strany nutné, protože k hoření v objektu nedošlo.
 
 
 
 12. listopadu 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem