Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pootevřené okénko u auta je příležitost pro zloděje

TEPLICKO - Otevřeného okénka využil zkušený zloděj v Krupce; Místo investování do kryptoměny přišla o desetitisíce.. 

Pootevřené okénko u auta je příležitost pro zloděje

     Pootevřeného okénka u zadních dveří vozidla využil několikrát trestaný 40ti letý zloděj v Krupce. U chatové oblasti uviděl zaparkované auto, které mělo pootevřené okénko asi o 15 cm, které silou ještě více pootevřel, nahnul se dovnitř a z peněženky ležící na sedačce odcizil platební kartu. Přitom byl vyrušen majitelkou a dal se na útěk. Přivolaná hlídka policistů ho však nedaleko zadržela a umístila do policejní cely. Po provedení všech nezbytných úkonů na místě krádeže bylo muži sděleno podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Skutku se muž dopustil přesto, že již byl v minulosti za krádeže odsouzen k celkem 600 ti hodinám obecně prospěšných prací. Nyní poputuje k soudu znovu a hrozí mu pobyt ve vězení až na 3 roky.

Pod záminkou investování do kryptoměny přišla o 46 tisíc korun

     O finanční hotovost 46 tisíc korun přišla žena z Bíliny. Neznámý člověk z ní peníze vylákal telefonicky, kdy jí nabízel vysoké zhodnocení investováním do kryptoměny. Poté vyžadoval osobní údaje k platební kartě, které mu žena poskytla, a použitím těchto údajů neznámý pachatel odčerpal z jejího účtu ve třech platbách celkem 46 tisíc korun.

Policisté důrazně varují před poskytováním osobních údajů k platební kartě či k bankovnímu účtu neznámým osobám. Téměř vždy se jedná o podvodné jednání, které Vás může přijít draho.

23. května 2022
por. Bc. Ilona Gazdošová
tisková mluvčí
PČR ÚO Teplice

vytisknout  e-mailem