Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ponechané věci ve vozidle přilákaly zloděje

KLADENSKO - Pachatel způsobil škodu za necelých dvacet tisíc korun. 

Kladenští policisté opětovně upozorňují řidiče, aby neponechávali ve vozidlech žádné věci a vždy si při odchodu své vozidlo řádně zabezpečili a zkontrolovali. Opomenuté nebo zanechané věci, jako jsou kabelky, peněženky, notebooky, mobilní telefony, kufříky, ale i nákupní tašky a různé elektrické nářadí na viditelných místech ve vozidle, jsou především velkým lákadlem pro zloděje a následně snadnou kořistí.
 
Policie znovu apeluje na řidiče, aby si ze svých vozidel nedělali úschovnu věcí a tímto předešli k vloupání do svých vozidel. Při těchto vloupáních dochází nejen k odcizení věcí, ale taktéž mnohdy i ke značnému poškození vozidla.
 
V sobotu dne 7. února 2015 bylo na linku 158 oznámeno, že v průběhu dopoledne se vloupal dosud neznámý pachatel do osobního vozidla značky Peugeot. V době incidentu bylo vozidlo zaparkováno v obci Braškov v ulici Rudé armády, odkud byla odcizena aku vrtačka a zkušební monitor.
 
Pachatel svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 18 500,-Kč, z čehož vzniklá škoda poškozením byla vyčíslena na částku 4 000,-Kč.
Případ je nyní prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
9. února 2015
 

vytisknout  e-mailem