Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ponechané věci v autech

VSETÍNSKO: Kontrola odstavených vozidel na parkovištích. 

 Včerejšího dne jsme se ve spolupráci s Městskou policií Rožnov pod Radhoštěm poohlédli po odstavených vozidlech na parkovištích v různých částech Rožnova pod Radhoštěm. Pozornost jsme zaměřili na odložené věci v autech jako jsou kabelky, kufříky, elektronika. Během průběhu akce jsme zkontrolovali několik stovek vozidel a byli jsme rádi, že jen v několika případech byly v autě na viditelném místě odloženy věci. U těchto vozidel jsme si na majitele počkali a upozornili je na nebezpečí jejich chování. Nejčastějším vysvětlením bylo, že v odložených kabelkách a kufřících není žádná hotovost ani doklady. Naše odpověď zněla jasně : „I tak je to pro možného pachatele velké lákadlo a k jejich zmocnění mu nezabrání ani skleněná výplň oken dveří. Tímto v mnoha případech způsobí větší škodu poškozením než krádeží.“
Jen za tento rok jsme šetřili více jak sto krádeží z vozidel, kdy jen na území města Rožnov pod Radhoštěm jich bylo přes dvacet. Podle slov vedoucího místního obvodního oddělení Policie České republiky a ředitele městské policie doba spáchání krádeží odložených věcí v autech je nejvíce od desáté hodiny dopoledne po jednu hodinu odpolední. A místa? Převážně odlehlejší parkoviště na okraji města.
 Akce byla brána jako příprava na období dušiček, kdy na parkovištích u hřbitovů je velký pohyb vozidel i „nezvaných hostů“. Snad byla poučením většiny námi kontaktovaných řidičů a případy,kdy nalezneme odstavené, nezajištěné vozidlo i s naším letákem volně položeným na sedadle, budou jen raritou, nad kterou se později usmějeme.

13. října 2011, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

Auto není trezorAuto není trezor

vytisknout  e-mailem