Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pondělní kontroly na silnicích

PRAHA VENKOV-JIH – Dopravní policisté s územního odboru se v pondělí letošního 20. února zapojili do dopravně bezpečnostní akce, která proběhla ve vybraných lokalitách Středočeského kraje. 

V rámci zmiňované pondělní akce policejní hlídky kontrolovaly technický stav motorových vozidel, zda v době jízdy jsou kola opatřená zimními pneumatikami, ale i celkově splňují technickou způsobilost k provozu na pozemních komunikacích. Rovněž se při kontrole zaměřily i na viditelnost osádky vozidla při mimořádných událostech v silničním provozu, tak jak je stanoveno zákonem, že pokud řidič při řešení technické závady nebo při dopravní nehodě vystoupí mimo obec z vozidla na komunikaci, musí mít vždy na sobě oblečenou reflexní vestu, kterou je povinen mít ve vozidle.
Pokud bylo zjištěno, že spolujezdec přepravovaný v kontrolovaném vozidle nemá v době kontroly k dispozici požadovanou „dodatečnou“ výbavu vozidla (reflexní vestu), policisté mu jí po skončení kontroly předali. V případě, že se jednalo o osobu samotného řidiče, tento rovněž reflexní vestu obdržel, ale až po vyřízení jeho protiprávního jednání. Řidiči, kteří prošli kontrolou bez závad, naopak od policistů vestu získali jako odměnu.
Při akci bylo zkontrolováno přes tři desítky motorových vozidel. Se třemi kontrolovanými řidiči bylo porušení zákona řešeno v přestupkovém řízení.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
Tiskový mluvčí
PČR Praha venkov-JIH
23. února 2017

Odkazy do noveho okna

kontrola vozidla 1 (DBA)

kontrola vozidla 1 (DBA) 

Detailní náhled

kontrola vozidla 2 (DBA)

kontrola vozidla 2 (DBA) 

Detailní náhled

kontrola vozidla 3 (DBA)

kontrola vozidla 3 (DBA) 

Detailní náhled

kontrola řidiče (DBA)

kontrola řidiče (DBA) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem