Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pondělní kolize

PELHŘIMOVSKO: Sníh na silnicích dělá problémy některým řidičům. 

Pelhřimovsko - V pondělí krátce po 10,00 hodině jel řidič s vozidlem Škoda Felicia od Částrova směrem na Žirovnici. V obci Metánov v levotočivé zatáčce v klesání řidič nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, dopravně technickému stavu vozovky a povětrnostním podmínkám, vjel do zledovatělých kolejí, v kterých se vozidlo stalo neovladatelné, a následně přejel do protisměru, kde se střetl s osobním automobilem Renault Kangoo. Ke zranění osob nedošlo, hmotná škoda činí třicet tisíc korun.
Metánov 1.2.10Metánov 1.2.10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Po 14,00 hodině policisté vyjížděli na Černovicko. V obci Věžná jel řidič s nákladním vozidlem Liaz-pluh. Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, okolnostem silničního provozu, povaze a stavu komunikace a před vzájemným míjením se s protijedoucím vozidlem sešlápl brzdový pedál, dostal se s vozidlem vlevo do protisměru, kde přední částí narazil do levé části protijedoucího nákladního automobilu Daf s přívěsem. Nárazem vtlačil vozidlo Daf vlevo mimo komunikaci. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Hmotná škoda však byla vyčíslena na devadesát sedm tisíc korun.
 
 
Věžná 1.2.10Věžná 1.2.10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na Částrovsko se policisté vrátili ještě odpoledne v 16,00 hodin. Řidič vozidla Škoda Favorit jel ve směru od obce Dráždˇany směrem na Částrov. Na přímém úseku před pravotočivou zatáčkou před vyhýbáním se s protijedoucím autobusem Mercedes Benz, nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a dopravně technickému stavu vozovky. Na zledovatělém povrchu komunikace dostal s vozidlem smyk, který nezvládl a došlo k nárazu pravou zadní částí osobního automobilu Škoda Favorit do levé přední části autobusu. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Dechovou zkouškou přístrojem Dräger bylo zjištěno požití alkoholu u řidiče vozidla škoda, s výsledkem dechové zkoušky 0,35 g/kg alkoholu. V době nehody byl v autobusu jeden cestující.
Při dopravní nehodě bylo dále zjištěno, že řidič škody při kontrole neměl u sebe osvědčení o registraci vozidla a doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. Hmotná škoda byla odhadnuta na sedmnáct tisíc korun.
 
Drážďany 1.2.10Drážďany 1.2.10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
tiskpe@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem