Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pondělní den s policisty na Trutnovsku

Skupina dopravních nehod Okresního ředitelství v Trutnově zpracovala v průběhu pondělí 5 dopravních nehod, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění  

V průběhu pondělního dne 17.6.2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 6 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, maření výkonu úředního rozhodnutí a zatajení věci.

Královédvorští policisté včerejšího dne 16.6.2008 zahájili úkony trestního řízení ve věci krádeže. Dosud neznámý pachatel v době od sobotního do pondělního rána násilím vnikl do suterénu budovy jedné z královédvorských základních škol. Z rekonstruovaných místností zloděj odcizil mosazný ventil s hořákem a měděné vodiče. Svým jednáním lapka způsobil škodu ve výši necelých 7 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté v Peci pod Sněžkou zahájili krátce před nedělní půlnocí 15.6.2008 úkony trestního řízení v případu poškozování cizí věci. Vandal v centru horského střediska rozbil na jedné z prodejen čtyři skleněné výplně výloh. Zástupcem poškozené firmy byla škoda vyčíslena na částku 20 tisíc korun. Díky výborné místní a osobní znalosti se během několika hodin podařilo policistům zjistit podezřelého. Jedná se o osmadvacetiletého muže, který měl v návalu vzteku uvedené výlohy poškodit. Za trestný čin poškozování cizí věci může soud uložit trest odnětí svobody v délce trvání až na jeden rok.

Při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu bylo v průběhu pondělních čtyřiadvaceti hodin na silnicích trutnovského okresu vyzváno policisty k dechové zkoušce na zjištění alkoholu 32 řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných motoristů řídil své vozidlo pod vlivem alkoholického nápoje. Jízda pod vlivem alkoholu bude policisty s největší pravděpodobností kvalifikována jako přestupek na úseku dopravy, kde nezodpovědnému řidiči hrozí vysoká pokuta a zákaz řízení motorových vozidel.

Dále muži zákona zpracovali 22 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově či domluvou na místě,  neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve výši necelých 13 tisíc korun.

Skupina dopravních nehod Okresního ředitelství v Trutnově zpracovala v průběhu pondělí 5 dopravních nehod, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění (viz. foto PČR).

     

Na klid a veřejný pořádek se zaměřením na bezpečnost našich spoluobčanů v centrech našich měst a obcí dohlíželo o víkendu 13 dvoučlenných pěších policejních hlídek.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 37 telefonátů, 10 z nich bylo využito a zbývajících 27 nesouviselo s prací PČR. 

vytisknout  e-mailem