Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomůžete s pátráním?

Policisté pátrají po dvojici mužů podezřelých z krádeží nejen na území Prahy, ale i v jiných částech republiky. Jeden z nich má navíc zákaz pobytu na území ČR. 

V souvislosti  s rozsáhlou majetkovou trestnou činností pátrají kriminalisté již několik měsíců po dvaačtyřicetiletém M. M., který se opakovaně dopouští krádeží v prodejnách nejen na území hlavního města, ale i na různých místech České republiky. Muž využívá chvíle, kdy se zaměstnanci obchodu věnují jiným zákazníkům, a v nestřeženém okamžiku schová do přinesené tašky vybrané zboží. Ta je pro tyto případy upravena tak, aby bezpečnostní rám lup neodhalil a muž tak mohl obchod nerušeně opustit.

Hledaný si již v minulosti za obdobnou trestnou činnost odpykal několikaměsíční trest odnětí svobody, z něhož byl propuštěn na svobodu v září 2018. Spolu s trestem mu bylo uloženo i soudní vyhoštění a zákaz pobytu na území České republiky do března 2023. Po vykonání trestu republiku neopustil a dále pokračoval v trestné činnosti. Z tohoto důvodu byl na muže obvodním soudem pro Prahu 5 v srpnu 2019 vydán souhlas s jeho zadržením a byl zaveden do evidence osob v celostátním pátrání.

Kriminalisté vyhodnocením zajištěných stop, především kamerových záznamů, zjistili, že v poslední době nepáchá trestnou činnost  sám, ale ve společnosti dalšího muže, který mu jeho krádeže usnadňuje.

Do současné doby se policistům ani jednoho z nich zadržet nepodařilo, proto se touto cestou obracíme na širokou veřejnost  s žádostí o spolupráci. Pokud víte, kde se jmenovaný nachází nebo znáte totožnost jeho "parťáka", kontaktujte linku tísňového volání 158. 

por. Mgr. Jan Rybanský – 24. dubna 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem