Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomůžete nám je najít?

Dva neznámí muži odcizili z kůlny na zahradě dvě jízdní kola za bezmála sto tisíc korun, která byla uzamčená uvnitř a navíc opatřena ochranným zámkem. 

Policisté z místního oddělení Radotín od konce července pátrají po dvojici mužů, kteří se vloupali do kůlny na zahradě domu v pražské Zbraslavi. Přelezli plot, obešli dům a po vypáčení kování vstupních dveří se dostali dovnitř. Nejenže se vloupali do zahradního domku, ale dokonce si sebou přinesli pilku na železo, se kterou přeřezali ochranné zámky, kterými měl majitel kola zabezpečená. Poté z místa na odcizených kolech odjeli. Majiteli tímto jednáním způsobili škodu za bezmála sto tisíc korun. Jednalo se o výrazné, červeno-oranžové horské kolo značky Giant Anthem 29 2, které má na horní rámové trubce silné vrypy. Druhé odcizené kolo mělo stříbrno-černou barvu, značky Scott Scale 965.

Policistům se šetřením podařilo zajistit kamerový záznam, na kterém jsou oba podezřelí zachyceni krátce po činu, kdy po silnici odjíždějí neznámo kam. Pokud byste muže na kamerovém záznamu poznali, nebo máte jakoukoliv informaci o pohybu ukradených jízdních kol, kontaktujte prosím linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR.

Oběma podezřelým hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestné činy krádež a porušování domovní svobody až tři roky za mřížemi.

Odkaz na video - https://www.youtube.com/watch?v=3nHeIPHyxog

nprap. Richard Hrdina – 9. srpna 2021

vytisknout  e-mailem