Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomůžete najít násilníka?

Během dvou dnů obtěžoval hned tři ženy. Nestala jste se i Vy jeho obětí? A pomůžete s pátráním? 

Od minulého týdne prošetřují kriminalisté prvního oddělení druhého policejního obvodu sérii případů se sexuálním podtextem. Jednu z událostí prošetřují policisté pro podezření z trestného činu znásilnění, ostatní dvě jako výtržnictví.

Všechny tři níže popsané ataky se odehrály v ulici Pekařská, na panelové cestě vedoucí podél tamní pekárny od autobusové zastávky Šafránkova. K prvním dvěma došlo v neděli odpoledne osmnáctého listopadu, mezi půl druhou až druhou hodinou, třetí se stal o den později, tedy devatenáctého listopadu ve tři čtvrtě na pět odpoledne.

Při prvním incidentu se hledaný muž připojil k ženě, která se šla to odpoledne proběhnout. Nejprve běžel za a posléze vedle ní, přičemž ji začal osahávat na hýždích. Nakonec své oběti zastoupil cestu a začal ji poměrně razantně osahávat v rozkroku.

Ženě bylo mužovo počínání krajně nepříjemné a snažila se mu bránit. Muže nejprve udeřila pěstí do obličeje a pak se ho snažila od sebe odstrčit, bohužel marně. A tak začala na celé kolo křičet o pomoc. Až teprve toho se sexuchtivec zalekl a utekl pryč.

Po tomto neúspěchu si hledaný muž vyhlédl o půl hodiny později na té samé panelové cestě další běžkyni. Vůči té už tak kontaktní nebyl. Nejprve muž totiž postával na okraji cesty a teprve tehdy, když se k němu žena přiblížila, jí zkřížil cestu s obnaženým penisem v ruce. Žena nechtěného „nápadníka“ oběhla a pokračovala dál. Naštěstí pro ni ji exhibicionista nijak neatakoval, ani nepronásledoval.

Třetí atak se odehrál, jak již bylo shora zmíněno, o den později v podvečer. Stejnou cestou procházela tentokrát žena, která byla obklopena svou drobotinou. Na sobě měla v šátku své několika týdenní miminko, vedle sebe pak další dvě své děti útlého věku.

Hledaný muž se k této ženě v chůzi připojil, kdy šel téměř na kontakt vedle ní. Žena muže v prvopočátku ignorovala. Zanedlouho si ale všimla, že muž vedle ní kráčí s obnaženým penisem v ruce. Tato situace vyvedla poškozenou natolik z míry, že jí podklesla kolena a žena i s dětmi upadla na zem.

V tu chvíli se zastavil i zmiňovaný muž a začal se nad ženu, stále s obnaženým údem, sklánět. Ta na nic nečekala a nakopla ho vší silou do obnaženého ohanbí. Zřejmě se trefila přesně a muži tím způsobila nemalou bolest, neboť ten, hlasitě skučící, z místa okamžitě utekl.

Poškozené ve věku od jednatřicet do třiačtyřiceti let hledaného popsaly téměř totožně. Z jejich výpovědí vyplynulo, že by měl být muž tohoto popisu:

  • Věk cca 30-35 let
  • Výška cca 170 cm
  • Snědé pleti
  • Střední postava, spíše štíhlí, nohy hubenější
  • Vousy na bradě, nad horním rtem a na lícních kostech spíše delší, cca 1 cm, upravené

V době všech popsaných událostí měl být hledaný oblečen:

  • Pravděpodobně šedivá, nebo tmavě šedivá mikina s kapucí, na které měly být blíže nespecifikované pruhy, nebo geometrické obrazce, které byly světle šedivé až bílé barvy
  • Šedivé kraťasy z teplákoviny
  • Dle poškozených byl muž relativně pohledný, nijak nezapáchal a nebyl špinavý

Stran pátrání po pachateli disponují kriminalisté „pouze“ tímto popisem a identikitem, vytvořeným dle informací od poškozených, neboť se v dané lokalitě nenachází žádná kamerová zařízení.

Na základě shora popsaného se kriminalisté nyní obrací na širokou veřejnost hned s několika prosbami.

V první řadě prosí každého, kdo muže vyobrazeného na přiloženém identikitu poznává, zná jeho totožnost, potažmo místo jeho pohybu či pobytu, nechť nám tyto informace předá prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Dále prosíme další ženy, dívky, slečny a paní, které mají stejný, nebo obdobný zážitek, aby se, taktéž prostřednictvím linky tísňového volání 158, přihlásily kriminalistům prvního oddělení druhého policejního obvodu.

Dále apelujeme na občany dané lokality, kteří by muže odpovídajícího popisu mohli mít zachyceného na svých mobilních či jiných záznamových zařízeních, aby o tomto informovali detektivy a snímky či videa jim předali.

por. Mgr. Tomáš Hulan 30. 11. 2018

Odkazy do noveho okna

identikit hledaného

identikit hledaného 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem