Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pomstil kamarádku

ČESKÁ LÍPA - Ta byla přistižena při krádeži. 

     Ve středu přistihl majitel prodejny se smíšeným zbožím v Kamenickém Šenově při drobné krádeži dvaadvacetiletou slečnu, kterou potom do příjezdu policejní hlídky v prodejně zadržel. Než se na místo policisté dostavili, snažil se ji osvobodit její 31 letý kamarád z České Lípy.  Majitel totiž  do příjezdu policejní hlídky prodejnu uzamkl, aby mu zlodějka  neupláchla. "Zachránce" se ale do prodejny nedostal a odešel odtud. Poté, co policisté delikt vyřídili jako přestupek, se sem však vrátil a ze msty začal ničit zařízení prodejny. Navíc v domnění, že osobní vozidlo  značky Volkswagen , zaparkované před prodejnou, patří jejímu majiteli, poškodil  u vozidla  několika údery dřevěnou latí dvě okna, čímž třetí osobě způsobil škodu za 32 tisíc korun. Škoda na zničeném zařízení prodejny činí 12 tisíc korun. Policisté již Českolipana v této souvislosti obvinili z trestných činů výtržnictví a poškozování cizí věci.

 

Vandal poškodil octavii

     Z úterý na středu někdo  v ulici Rumburských hrdinů v Novém Boru úmyslně poškodil autolak na zaparkovaném osobním vozidle značky Škoda Octavia. Neznámý vandal lak důsledně poškrábal nezjištěným předmětem po všech dílech karoserie, čímž majiteli vozu způsobil škodu za 80 tisíc korun. Policisté nyní stojí před nelehkým úkolem zjistit, kdo a proč se na vozidle takto vyřádil.

 

Nákladní soupravy se střetly

     Včera před polednem projížděl 33 letý řidič za volantem nákladní soupravy Scania od Stvolínek na Zahrádky. Na jízdu se příliš nesoustředil a kromě toho, že nedodržel bezpečnou vzdálenost mezi vozidly, ani řádně nesledoval provoz před sebou. Proto si nevšiml, že před ním jedoucí nákladní souprava značky Iveco zpomaluje v důsledku vyvolaném silničním provozem, a narazil do ní. Souprava Iveco navíc  ještě narazila  na  před ní  stojící  nákladní automobil značky Avia, jehož řidič dával na křižovatce přednost ostatním vozidlům. Nehoda si naštěstí nevyžádala žádné zranění osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem