Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomozte vypátrat lupiče „kavalíra“

Včera v podvečer došlo v prodejně s obuví v Moskevské ulici v Praze 10 k loupežnému přepadení, které prošetřují kriminalisté čtvrtého policejního obvodu. 

Bylo chvíli před osmnáctou hodinou a v prodejně byl už pouze jeden zákazník, který si zkoušel vystavené zboží. Žádné ho však nezaujalo natolik, aby si ho koupil. Nakonec se ale ukázalo, že do prodejny přišel pro úplně něco jiného, než pro novou obuv. Ve chvíli kdy opouštěl prodejnu, totiž přistoupil k prodavačce a požadoval po ní vydání veškeré finanční hotovosti z pokladen. Při tom jí přiložil k zádům stříbrnou pistoli, zřejmě revolver a řekl „neblbni, mám pistoli“. Na to prodavačka lupiči vydala hotovost v řádu několika desítek tisíc korun. Pachatel poté z místa loupeže odešel neznámo kam. Nutno zmínit, že při incidentu nedošlo ke zranění nikoho ze zúčastněných.
 
V rámci prošetřování popsané události kriminalisté zajistili celou řadu stop, které podrobí znaleckému zkoumání. Krom těchto stop disponují policisté velice podrobným popisem pachatele, díky kterému pátrají po muži v přibližném věku 42 – 43 let, střední postavy, vysokém 170 - 175 cm. Ten byl v době loupeže hladce oholen a má užší rty. Oblečen byl do modré košile, tavě modrého svetru s výstřihem ve tvaru V, měl modro – vínovou kravatu, černou sportovní bundu a černé společenské kalhoty. Na hlavě měl černého, pleteného kulicha.
 
Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu prosí touto cestou o pomoc při pátrání po popsaném pachateli. Jakékoliv informace k jeho pobytu, nebo pohybu mohou pozorní spoluobčané předat policistům cestou linky tísňového volání 158. Stejným způsobem se mohou kriminalistům přihlásit svědci popsané události.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 1. 2. 2013

vytisknout  e-mailem