Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pomůžete nám ztotožnit muže na kameře?

KOLÍNSKO – Rozbil heverem skleněnou výplň a nejspíš má na svědomí další vandalismus. 

Kolínští policisté se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění muže podezřelého z poškození skleněné výlohy. Je velice pravděpodobné, že tentýž muž poškodil vozidla zaparkovaná v několika ulicích Kolína.

Podle dosavadního šetření neznámý pachatel v neděli 5. prosince, v 5:40 hodin ráno, na místě veřejnosti přístupném, v ulici Kmochova v Kolíně, za pomoci heveru poškodil dvojité bezpečnostní sklo výlohy a dále pak plastový poutač visící na stěně budovy. Tímto způsobil škodu v předběžné výši okolo 12 tisíc korun. Hodinu před touto událostí, tj. ve 4:45 hodin, s největší pravděpodobností tentýž vandal poškodil 17 vozidel zaparkovaných v ulicích Bezručova, Seifertova, V Břízách a Masarykova v Kolíně. U těchto automobilů poničil zrcátka, rozbil čelní a zadní skla, způsobil vrypy a prohlubně do laku. Škoda na poškozených vozidlech přesáhla 130 tisíc korun.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to poškození cizí věci a výtržnictví, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětím svobody až na dvě léta.

Prosíme všechny občany, kteří muže na videu poznávají a mohli by nám pomoct při jeho ztotožnění, aby veškeré informace sdělili na bezplatné lince tísňového volání 158 nebo přímo kontaktovali policisty z obvodního oddělení Kolín na telefonním čísle 974 874 710 nebo na mobilu 602 263 021.

Děkujeme předem za jakékoliv informace.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
9. prosince 2021

vytisknout  e-mailem