Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pomozte nám s objasněním dopravní nehody

LIBEREC - Nehoda se stala 16. prosince 2016 ve večerních hodinách na ulici Tanvaldská. Tramvaj jedoucí od Jablonce nad Nisou srazila chodce.  

Dopravní policisté šetří nehodu, která se stala 16. prosince 2016 krátce po půl sedmé večer v Liberci, na ulici Tanvaldská. Tramvaj T3 linky č. 11 jedoucí od Jablonce nad Nisou do centra Liberce zde srazila neznámého chodce. V místě, kde je tramvajový pás uzpůsoben pro přechod a přejíždění, vstoupil náhle z pravé strany do jízdní dráhy tramvaje chodec. Ten vyšel ve směru od vozovky zpoza nezjištěného stojícího vozidla. Řidič tramvaje již nedokázal i přes prudké brzdění sřetu s chodcem zabránit. Do neznámého chodce narazil pravou přední částí tramvaje, což chodce odrazilo zpět na vozovku. Neznámý chodec naštěstí při nehodě neutrpěl žádné zranění. Při prudkém brzdění tramvaje však došlo k pádu jedné z cestujících na jinou cestující, která v tu dobu seděla. Žena, která seděla, utrpěla poranění dolní končetiny, se kterým ji následně převezlo na ošetření do Krajské nemocnice Liberec vozidlo Zdravotnické záchranné služby. Policisté provedli u řidiče tramvaje orientační dechovou zkoušku na alkohol přístrojem Dräger, která byla negativní. 

Dopravní policisté nyní pátrají po ostatních účastnících této dopravní nehody - tj. po neznámém chodci a cestující z tramvaje linky č. 11, která  při prudkém brzdění tramvaje upadla na sedící ženu. Zároveň se obracíme na případné svědky události, aby se přihlásili policistům prostřednictvím  bezplatné tísňové linky 158 nebo přímo na Dopravní inspektorát policie Liberec  tel.číslech: 974 466 570 nebo 974 466 251. Jakékoliv informace k této nehodě mohou policistům přispět k objektivnímu posouzení nehodového děje.



30.12.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem