Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pomozte nám, prosím, ztotožnit dva pachatele krádeže ve zlatnictví

RAKOVNICKO – Jeden z mužů prodavačku zabavil, druhý kradl. 

Policisté se zabývají krádeží šperků ze zlatnictví v obchodním domě v Luženské ulici v Rakovníku. Pachatelé měli jasně dané role, jeden prodavačku „zaměstnal“, druhý šel pro zlato. Jednání dvou zatím neztotožněných mužů zachytila kamera, a proto se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc týkající se jejich ztotožnění. 

Podle dosavadního šetření a vyhodnocení kamerového záznamu měl 2. listopadu, v době od 14:15 do 14:45 hodin, dosud nezjištěný muž vejít do zlatnictví a odlákat obsluhu do druhé části prodejny, kde si nechal ukazovat a vyndávat z vitríny náušnice. V tom přišel druhý muž, který zpoza pultu vytáhl plato se zlatými prsteny, dal svému komplici, který odpoutával pozornost prodavačky, znamení o dokončení „akce“ a s odcizeným zbožím, v odhadované výši za 150 tisíc korun, odešel. 

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což pachatelům hrozí v případě dopadení a odsouzení trest odnětím svobody na jeden rok až pět let.

V souvislosti s tímto případem žádáme širokou veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění dvou mužů, jejichž pohyb zachytila kamera. Ten, který obsluhu odlákal k vitrínám na druhou stranu prodejny, je vysoký asi 180 cm, silnější postavy a má poměrně velké dlaně. Muž je světlé pleti s tmavými vlasy a plynně mluvil česky. Na sobě měl černé kalhoty, černou bundu, kšiltovku a světlé boty. Popis druhého muže máme pouze z kamerového záznamu – je silnější postavy, zejména v oblasti břicha. V tu dobu byl oblečen do žlutého trička, světlých kalhot a tmavé bundy. Na hlavě měl taktéž kšiltovku.

Pokud muže poznáváte, prosím, kontaktujte nás na lince 158 nebo na telefonním čísle 606 830 442.

Děkujeme předem za jakékoliv poznatky k osobám, které by nás dovedly k jejich ztotožnění a následnému objasnění případu.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
15. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem