Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomozte dopadnout muže, který znásilnil mladou ženu

Pražští policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve čtvrtek kolem půlnoci znásilnil mladou ženu poblíž metra Stodůlky. 

Kriminalisté zjistili, že si tento neznámý pachatel v metru nejdříve vyhlížel svoji oběť a i přestože již delší dobu chodil za jednou z cestujících, na poslední chvíli si to rozmyslel. Podle kamerových záznamů pořízených z metra je zřejmé, že v okamžiku, když uviděl mladou dívku podpírající se francouzskou holí, vydal se přímo za ní. Během jízdy metrem se s ní opakovaně snažil komunikovat a posléze ji již ve výtahu metra Stodůlky začal obtěžovat. I přes opakovaný nesouhlas za ženou stále chodil. Tu pak několik desítek metrů od metra udeřil do hlavy, až upadla na zem. V okamžiku, když se začala bránit, opakovaně ji udeřil pěstí do hlavy a vyhrožoval zabitím. V zápětí pak ženu velmi brutálně znásilnil. Poškozená utrpěla mnohačetná poranění v oblasti hlavy a je ve velmi špatném psychickém stavu. Za trestný čin znásilnění muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
Policisté nyní prosí veřejnost o pomoc při pátrání po tomto nebezpečném pachateli. Jakékoliv informace či svědectví mohou občané volat na linku 158.
 
Popis: Muž je přibližně 170 cm vysoké štíhlé postavy, ve věku 30-35 let. Má krátké hnědé vlasy, snědou pleť a nelze vyloučit, že se jedná o cizince.
 
por. Bc. Eva Kropáčová
15.12.2012

vytisknout  e-mailem