Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pomozme při depresích

JABLONEC N.N. - Včasná pomoc odborníků může zachránit život 

Pomozme při depresích
Pochmurné mlhavé předvánoční období s sebou přináší těžké psychické stavy spousty lidí. Jen na posledních 10 dní byly policisty šetřeny 3 sebevraždy. Od začátku letošního roku je to již 34 sebevražd. Myslete proto na své známé a příbuzné. Pokud někdo z nich bude ve špatném psychickém stavu a nebude mít sílu si s tím sám poradit, pomozte jim vy vyhledáním péče psychologů a dalších odborníků. Předejdete tak pozdějším zbytečným výčitkám, že bylo potřeba něco udělat, aby se zabránilo následkům. Poslední případ sebevraždy máme ze včerejšího dne. 76-letý muž řešil psychické trauma oběšením na trámu v kůlně vedle rodinného domu.

Nenechávejte věci ve vozidle
43-letého muže z Jablonného v Podještědí okradl neznámý pachatel ve chvíli, kdy muž vykládal z nákladního vozidla VW LT zboží. Pachatel zneužil skutečnosti, že muž ponechal v době vykládání na sedadle spolujezdce látkový batoh, ve kterém měl osobní doklady, peníze a platební karty.

Krkavčí otec
Z trestného činu Zanedbání povinné výživy je podezřelý 41-letý muž z Jablonce n.N. Muž neplní řádně výživné na své dvě děti tak, jak mu bylo stanoveno rozsudkem Okresního soudu v Jablonci n.N. Muž na výživném svým dětem dluží částku přesahující již 40 000 Kč.

 

 

Dva sražení chodci
Policisté ve čtvrtek řešili hned dvě dopravní nehody, kdy řidič motorového vozidla srazil na silnici chodce. Obě dvě nehody se staly v Jablonci n.N.
První nehoda se stala v 16,20 hodin v ulici Budovatelů. 51-letý muž z Jablonce n.N. jedoucí s vozidlem Š Fábia přehlédl na vyznačeném přechodu pro chodce 55-letou chodkyni, která přecházela z levé strany přechodu. V důsledku nehody žena utrpěla zranění s předpokládanou dobou léčení nad 2 týdny. U řidiče byla provedena dechová zkouška a ta prokázala, že muž před jízdou požil alkohol. Přístroj Drager mu naměřil 0,65 promile. Muž doznal, že před jízdou požil 3 piva. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
Druhá nehoda se stala v 17,35 hodin v ulici Hřbitovní. Dosud neznámý pachatel jedoucí s neznámým vozidlem od centra města ke hřbitovu narazil do 85-letého chodce a z místa nehody ujel, aniž muži poskytl první pomoc. Doba léčení muže přesáhne dva týdny. Prosíme případné svědky události, aby svá svědectví poskytli policistům na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.


 

vytisknout  e-mailem