Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pomoz, pomoct!

J.Hradec – Dopravní nehoda jako v reálu - složky IZS zasahovaly a prezentovaly svoji práci.  

V úterý 8. května 2012 proběhla v Jindřichově Hradci již po sedmé   zdravotně osvětová akce s názvem „ Pomoz, pomoct“!, která je pořádána městem ve spolupráci s dalšími organizacemi a složkami integrovaného záchranného systému u příležitosti Světového dne Červeného kříže.   Letošní ročník byl zahájen starostou města Stanislavem Mrvkou.  Smyslem této akce je vyzvat občany, aby v případě, kdy se ocitnou tváří v tvář lidskému neštěstí, pomohli těm, kteří to potřebují. Protože přibývá nehod právě na přechodech pro chodce, nebo bezprostředně u nich, začala celá akce právě ukázkou zásahu u dopravní nehody, při níž se střetlo osobní vozidlo na přechodu s chodci. Při simulované autonehodě, která byla přenášena na velkoplošnou obrazovku měli diváci  možnost vidět sehranost celého integrovaného záchranného systému, tedy jak složky záchranářské, hasičské, tak i policejní.
 
Policii prezentovali nejen dopravní policisté a psovodi, ale i tisková mluvčí či policisté z oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál. Policista z obvodního oddělení J.Hradec  předvedl divákům nový pracovní prostředek  mužů zákona a to jízdní kolo v barvách a s logem policie. Společně s tiskovou mluvčí pohovořil o smyslu a účelu  konání služby právě na jízdním kole.

U stánku Českého červeného kříže mohli zájemci vyzkoušet, jak ovládají základy první pomoci, pro děti byla připravená i celá řada her. Každý návštěvník si mohl prohlédnout techniku a vozidla vojenského útvaru, vojenské policie, hasičů, městské policie, zbraně, vyzkoušet si testy z pravidel silničního provozu či si prohlédnout učební pomůcky Střední zdravotnické školy, ale i získat informace o zdravém životním stylu od zástupců Všeobecné zdravotní pojišťovny. Připravena byla také řada naučných i zábavných soutěží pro nejmenší návštěvníky a samozřejmě doprovodný kulturní program. Děti měly možnost vyhrát drobné ceny a vyzkoušet si bodyzorbing. Za krásného slunného počasí shlédlo ukázky práce složek IZS i doprovodný program  nejméně 1 100 diváků!  

 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz 
12. května 2012

vytisknout  e-mailem