Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pomohli pánovi na nohy, vrátili odcizené kolo

KRAJ – Každodenní služba, tentokrát optikou občanů. 

Běžná služba policistek či policistů s sebou nese denně řadu rozličných situací. V mnoha případech zcela nezištně a bezodkladně pomohou lidem ve svízelných okamžicích a za chvíli už zase míří plnit jiné úkoly spojené s výkonem služby. O to příjemnější bývá následná zpětná vazba, která od občanů čas od času přichází jako poděkování.

Jedno takové poděkování zamířilo v uplynulých dnech k policistům z obvodního oddělení Kopidlno. „…tímto bych velice rád poděkoval dvěma příslušníkům, kteří mi včera ve večerních hodinách velmi pomohli…. Mně se stalo, že jsem na zmrzlém chodníku uklouzl a nemohl se za žádnou cenu zvednout. Pánové, naštěstí, projížděli přes mou obec…, kdy si mě všimli. Nejenže mi pomohli dostat se na nohy, ale ještě mi pomohli až ke dveřím na suchou zem. Tím pádem jsem se dostal domů bezpečně, a za to jim patří velký dík. Mrzí mě, že nemůžu napsat jmenovitě, o koho se jednalo :( Tady vaše heslo "Pomáhat a chránit" opravdu dává smysl. Ještě jednou tedy oběma moc děkuju, snad se to k nim dostane…,“ uvedl mimo jiné v děkovném dopise pisatel.

V dalším případě se jednalo o vrácení odcizeného jízdního kola zpět majiteli hlídkou obvodního oddělení 3 v Hradci Králové. „…dovolte mi poděkovat příslušníkům ve vaší podřízenosti, kteří vyřešili vloupání do mé sklepní kóje…a nemá význam něco víc k tomu psát: KOLO MÁ MANŽELKA ZPÁTKY DOMA. Hlídka i technici, kteří přijeli na místo, byli velice profesionální…,“ napsal mimo jiné další občan.

Podobné zpětné vazby jsou pro samotné policistky a policisty velice cenné a bezpochyby je potěší, a to i přesto, že se jedná o pro všechny z nich každodenní běžný výkon služby. I tato poděkování se dostala k policistům, kterých se uvedené situace týkaly.

mjr. Magdaléna Vlčková
28.1.2022

vytisknout  e-mailem