Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomocnou ruku podali policisté téměř ve vteřině

Policisté oddělení hlídkové služby prvního policejního obvodu zachraňovali u Jiráskova mostu ženu. Ta i přes okamžitou resuscitaci zemřela. 

K události došlo včera nedlouho po půl deváté ráno. V tu dobu jsme na linku tísňového volání přijali oznámení o skoku či pádu ženy z Jiráskova mostu do Vltavy.

Policisté oddělení hlídkové služby prvního policejního obvodu dorazili na místo tři minuty od přijetí oznámení. Policistka s policistou na nic nečekali a okamžitě se vrhli do poměrně studené vody k záchraně ženy. Její tělo plavalo na hladině cirka padesát metrů od břehu. Byť se jedná za daných okolností o poměrně značnou vzdálenost, i tak u ní policisté byli během přibližně jedné minuty. Ženino tělo pak ke břehu policisté transportovali pomocí záchranného kruhu.

Na břehu policisté zahájili okamžitě resuscitaci, ke které opakovaně použili i mobilní defibrilátor. Posléze si oživování ženy převzali do své kompetence přivolaní záchranáři. Byť všichni přítomní bojovali o ženin život, seč jim síly stačili, zachránit se jí nepodařilo. O několik desítek minut později záchranáři resuscitaci ukončili a přítomný lékař konstatoval smrt.

Celou událost nyní prošetřují policisté prvního policejního obvodu. Ti především zjišťují, zda žena z mostu spadla náhodou, nebo do řeky skočila úmyslně.

por. Mgr. Tomáš 14. 6. 2017

vytisknout  e-mailem