Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pomoc pro zaměstnance bezpečnostních sborů

Anonymní linka pomoci v krizi slouží širšímu počtu lidí, kteří se ocitnou psychicky náročné životní situaci. 

Anonymní linka pomoci v krizi, provozovaná Policií České republiky, poskytuje od prosince 2013 své služby také příslušníkům a zaměstnancům dalších bezpečnostních sborů, kteří se ocitnou v tíživé, psychicky náročné životní situaci. Vyplývá to z Dohody o využívání anonymní linky pomoci v krizi, kterou mezi sebou uzavřela Policie České republiky, Hasičský záchranný sbore České republiky, Vězeňská služba České republiky, Celní správa České republiky a Generální inspekce bezpečnostních sborů. 

"Anonymní linka pomoci v krizi byla v roce 2002 zřízena při Policejním prezidiu ČR jako rezortní linka důvěry pro poskytování nepřetržité a anonymní telefonické krizové intervence příslušníkům a zaměstnancům policie. Od počátku bylo deklarováno, že linku mohou využívat také příslušníci a zaměstnanci Hasičského záchranného sboru ČR či Ministerstva vnitra ČR. Dohodou s HZS ČR se tedy jen formálně upravuje faktický stav. Od roku 2011 je tato služba pod názvem Otevřená anonymní linka pomoci v krizi poskytována také příslušníkům a zaměstnancům Armády České republiky a Ministerstva obrany České republiky," uvedl plk. Mgr. Vladimír Voska, vedoucí psycholog Policie ČR.

Na lince slouží speciálně vyškolení pracovníci skupiny krizové intervence oddělení vedoucího psychologa, kteří jsou schopni poskytnout intervence či poradenství též prostřednictvím Skype či e-mailu. Ročně přijmou tisíce hovorů, vyloženě krizových situací se týká asi tisícovka z nich. 

Anonymní linka pomoci v krizi

telefon: 974 834 688

Skype: linkapomoci

e-mail: pomoc.ski@mvcr.cz

 
 
2. ledna 2014, mjr. Ing. Jana Macalíková
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR
 
 

 

vytisknout  e-mailem