Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pomoc policistů na Liberecku

Pořádková jednotka a antikonfliktní tým 

Ve dvou dnech uplynulého týdne se několik desítek policistů zařazených v rámci pořádkové jednotky a antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje vypravilo pomáhat lidem do povodněmi postiženého Libereckého kraje, a to například v obcích Raspenava, Nová Ves, Heřmanice, Chrastava, Hrádek nad Nisou a nebo Bílý Kostel nad Nisou.
Kromě nezbytné výstroje pro výkon služby s sebou přibalila část policistů tentokrát i pracovní oděvy, lopaty a další nářadí k úklidu nepořádku, který za sebou valící se voda zanechala. Oproti své obvyklé policejní práci si totiž tito příslušníci stanovili jiný úkol, a sice pomoc při likvidaci následků povodní. Ta spočívala ve vyklízení vyplavených domů a také v provádění drobných pomocných stavebních prací, jakou bylo například oklepávání omítky. Za své úsilí byli manuálně pracující odměněni dobrým jídlem v provizorní jídelně v prostorách mateřské školky.
Další policisté měli za úkol zejména zajištění veřejného pořádku a střežení vyplavených objektů. Dále se na místě podíleli na organizaci pomoci s cílem dosažení plynulého průběhu záchranných a likvidačních prací, a v neposlední řadě spolupracovali i na řešení přestupků majetkového charakteru. Při zajišťování veřejného pořádku a střežení vyplavených objektů se střídali s policisty z jiných krajských ředitelství, kteří také neváhali svůj volný čas věnovat pomoci druhým.

vytisknout  e-mailem