Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pomoc a solidarita na hranicích

KRAJ – Velvyslanectví Polské republiky požádalo Policii České republiky o spolupráci a pomoc při zajištění distribuce potravin a nápojů pro řidiče na hraničních přechodech. 

Zajištění pitného režimu, zahnání hladu a osvěžení pro řidiče polských kamionů čekajících na hraničních přechodech zorganizovalo velvyslanectví Polské republiky na našem území. Kamion s bezmála deseti tunami potravin a nápojů, přepravila spediční firma do prostoru hraničního přechodu Harrachov – Jakuszyce.1.5.jpg
Policisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje zásilku převzali krátce popoledni ve čtvrtek 19. března. Okamžitě po složení nákladu začali s distribucí jak na hraničním území Polska, tak České republiky. Potraviny tak ihned zamířily na nejexponovanější místa, na nichž dochází k vytváření kolon nákladních automobilů při přejezdu z České republiky do Polska a naopak, ale také na místa, na kterých působí bezpečnostní složky obou států. Policisté začali předávat unaveným řidičům kamionových kolosů na obou stranách hranice nejen minerální vody, energetické drinky, ale také drobné občerstvení v podobě sladkých muffinů. Pozitivní reakce kamioňáků, kteří jsou mnohdy i několikátý den v kabině svého trucku, a pro které je každé zdržení velkou nepříjemností, tak na sebe nenechaly dlouho čekat.

Firma, která poskytnula své zásoby, myslela i na samotné policisty, vojáky a pracovníky celní správy, kteří vykonávají náročnou službu na hraničních přechodech. Pochopitelně jak na polské, tak na české straně státní hranice.

Nutno podotknout, že takováto solidární jednání firem a soukromých podnikatelů jen dokazují, že si podpora a pomoc ve vypjatých situacích svou cestu vždy najdou. Nezbývá než za pomoc a podporu vřele poděkovat.

19. března 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem