Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pomněnkový den

MS kraj - policisté připomínají dnešní Mezinárodní den pohřešovaných dětí 

Pomněnkový den

Mezinárodní den pohřešovaných dětí je známý jako „Pomněnkový den“ a každoročně si ho připomínáme 25. května. Jeho smyslem je poukázat na tuto problematiku a připomenout si, jak se v případě pohřešování dítěte zachovat a jak důležité je být nápomocen při pátrání.

Policisté dnešní den připomněli i dětem ZŠ Masarykova v Bohumíně během dopoledních on-line přednášek a budou v tom i nadále pokračovat při svých preventivních aktivitách v průběhu celého roku. Dětem je v rámci témat týkajících se vlastního bezpečí připomínáno, aby před odchodem ven nezapomínaly informovat své rodiče o tom, kde a s kým tráví čas, a aby dodržovaly smluvenou dobu návratu. Moravskoslezští policisté tuto problematiku zahrnuli i do příběhů „O ztracené Jitce“ a „O Martínkovi, Elišce a tuze divném člověku, který byl milý“, jež jsou obsahem knihy „Policejní pohádky“ a také do didaktické hry „Učíme se s Honzíkem aneb Policejní pohádky hrou“.

Policie ČR letošní „Pomněnkový den“ připomíná ve spolupráci s Markem Ztraceným v rámci společného projektu „Ztracený ať zůstane jen jeden“. V rámci této spolupráce jsou na sociálních sítích a webových stránkách Policie ČR k dispozici krátké spoty, ve kterých známý zpěvák vzkazuje, že problémy se dají řešit i jinak, než například útěkem z domu.

Odkazy na spoty:

1/3 - https://www.youtube.com/watch?v=OvSuLhyRCcI

2/3 - https://www.youtube.com/watch?v=Ii503Ozi7d8

3/3 - https://www.youtube.com/watch?v=i4CmKThxXfs


Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
por. Bc. Miroslav Kolátek
komisař oddělení prevence
25. února 2021

Odkazy do noveho okna

Pomněnkový den 2021

Pomněnkový den 2021 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem