Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pomalovaná policejní vrata

JIČÍNSKO - Seniorka tím patrně "poděkovala" za odvoz na záchytku. 

Včera 25.11. krátce před 21. hodinou se hořická policejní hlídka chystala na vyjetí služebním vozidlem do terénu na plánovanou kontrolní činnost.  V tu chvíli si jeden z policistů všiml, že nějaká osoba pomalovává policejní vrata. Osobu vyzval, aby své činnosti zanechala a zůstala stát na místě. Ta však výzvy neuposlechla a dala se na útěk. Policista osobu po pár metrech chytil, zajistil a předvedl na služebnu. V osobě byla ztotožněna 68letá místní žena, s kterou shodou okolností v sobotu večer řešili jiný incident. Na autobusovém nádraží ji po 21. hodině načapali při popíjení alkoholických nápojů s kamarádem. Ten si byl vědom porušení vládních nařízení, s policisty spolupracoval a okamžitě se vydal na cestu domů. Žena však odmítala prokázat svoji totožnost a na policisty pokřikovala, že nedělá nic špatného. Jelikož neuposlechla opakované výzvy, kladla aktivní odpor, museli ji policisté zajistit pomocí donucovacích prostředků. Ženu poté převezli ke zjištění totožnosti na služebnu, odkud se pokusila utéct, odmítala se podrobit dechové zkoušce a policistům vulgárně nadávala. Hlídka ji poté převezla na protialkoholní záchytnou stanici, kde na třetí pokus nadýchala téměř 1 promili a odkud byla na základě rozhodnutí lékaře propuštěna domů.

I při druhém středečním pobytu na služebně se pokusila několikrát o útěk, kdy museli policisté použít donucovací prostředky. I tentokrát nadýchala téměř 1 promili. Jelikož se po nějaké době zklidnila a již nejevila známky opilosti, byla po provedených úkonech propuštěna ze zajištění.
Žena se během pár dní dopustila několika přestupků, a to porušení zákazu vycházení po 21. hodině (platný do nedělní půlnoci), pití alkoholu na veřejném místě, neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Všechny přestupky budou předány ke správnímu orgánu k dořešení.
Ženiny malůvky - dva čuníci - nakreslené bílou křídou na vratech šly naštěstí bez větších potíží umýt, takže žádná škoda policii nevznikla.

por. Iva Kormošová
26.11.2020, 11.15

 

Odkazy do noveho okna

pomalovaná vrata

pomalovaná vrata 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem