Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pomáhat a chránit

Tábor – Bechyně – Další výjimečný zásah bechyňských policistů. 

Po nedávném případu na Bechyňsku, kdy policejní hlídka složená z jednoho policisty a tří vojáků AČR zachraňovala život muže středního věku, mají za sebou dva bechyňští policisté, doplněni dvojicí příslušníků AČR, na svém kontě další výjimečný počin.

Krátce před půl desátou hodinou včerejšího večera, kdy uvedení policisté s vojáky plnili úkoly při uzávěře okresů, přijali informaci, že v jednom z bytových domů na sídlišti Na Libuši v Bechyni vypukl požár. Vzhledem k možnému ohrožení životů obyvatel okamžitě vyrazili na místo. U dotčeného domu zjistili, že hoří v kuchyni jednoho z bytů. Protože na místě byli ze složek IZS jako první, rozhodli se po vyhodnocení situace okamžitě zakročit. Vybaveni hasicím přístrojem z policejního vozu a dalším přístrojem z prostor domu se jim podařilo i přes silné zakouření a minimální viditelnost k ohnisku požáru proniknout a uhasili jej. Vzhledem k uvedenému silnému zakouření pak z daného vchodu domu evakuovali do bezpečného prostoru místní obyvatele. Díky jejich rychlému zákroku nedošlo k ohrožení zdraví či života žádných osob.  

Vzápětí na místo dorazily hasičské jednotky, které provedly zajištění místa požáru a odvětrání zakouřených prostor. Požárem způsobená hmotná škoda byla odhadnuta na částku 200 000 korun, uchráněné hodnoty na částku 1 000 000 korun. Vyšetřování příčiny požáru, kterou bylo zřejmě nedbalostní jednání uživatele bytu, si převzal vyšetřovatel HZS.

Policisté s vojáky tak opět bezezbytku naplnili slova „pomáhat a chránit“. Opět jim za jejich práci patří velké uznání a poděkování.  

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

25. března 2021

vytisknout  e-mailem