Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pomáháme společně

Policisté z Obvodního oddělení Brandýs nad Labem se zapojili do celorepublikového projektu „Pomáháme společně“. 

     Ve středu 4. května 2011 v dopoledních hodinách se v budově Obvodního oddělení Brandýs nad Labem konalo slavnostní setkání zástupců Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, Městského úřadu Brandýs nad Labem – Stará Boleslav a ředitelem projektu „Pomáháme společně“.
     Po krátkém úvodním proslovu starosta města Ing. Ondřej Přenosil předal středočeským policistům automatický externím defibrilátor (AED). Za středočeskou policii jej převzal z rukou místostarostky MUDr. Ivany Čierné Peterové ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje plk. JUDr. Václav Kučera. Krajský policejní ředitel ve svém proslovu především poděkoval přítomným zástupcům města, které se na tomto důležitém a přínosném projetu podílelo a přispělo k vybavení policejního vozidla.
     Následně přístroj předal vedoucímu Územního odboru Praha venkov – Východ plk. Mgr. Rostislavu Šlajsovi a vedoucímu brandýského oddělení npor. Bc. Petru Obdržálkovi. Během setkání sám ředitel celorepublikového projektu „ Pomáháme společně“ Ing. Petr Schejbal představil přítomným samotný projekt, který je zaměřený na spolupráci v oblasti zajištění laické první pomoci a neodkladné resuscitace s použitím AED. Vysvětlil funkce a možnosti přístroje a poděkoval všem přítomným, že se zapojili do tohoto projektu. Po slavnostním setkání pak sám provedl odborné proškolení všech policistů z brandýského obvodního oddělení, jak tento přístroj obsluhovat a jak účinně poskytnout laickou první pomoc.
     Teď budou moci policisté, bude-li to potřeba, poskytnout i tuto pomoc občanům, neboť se defibrilátor stane součástí výbavy jejich služebního vozidla. Policisté často, jako první, dorazí na místo události, ještě před záchrannou službou. V těchto případech, kdy jde o vteřiny, může tento přístroj v policejním voze doslova zachránit život.
 

vytisknout  e-mailem